Ieder jaar worden de genomineerden van alle categorieën, waaraan een Flevopenning wordt uitgereikt, hier aan u voorgesteld. Het betreft voor 2022 de Windesheim Flevopenning voor beste Comakership,  de Aeres Green changemaker Flevopenning, de Ambassadeurs Participatie en de Flevopenning TOP-onderneming.

Benieuwd welke studenten en welke ondernemers in 2022 waren genomineerd? Klik op de betreffende button en lees hun informatie.

Genomineerden TOPonderneming 2022

Bouw Totaal Emmeloord
Emmeloord

Wanneer u zich oriënteert op een nieuwe woning, bedrijfspand of een verbouwing kunt u wel wat expertise gebruiken. Onze werkzaamheden zijn zeer breed en strekken zich uit van het vervangen van een raam tot het bouwen van een complete woning of bedrijfspand.

Lees verder

Wij nemen u stap voor stap mee in het proces. Welke materialen u het beste kunt gebruiken en hoe u tot een zo energieneutraal mogelijke keuze komt. Het gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en het comfort voor u als gebruiker. Wij zetten ons in voor hergebruik en recycling van materialen.

Met de slogan “Het gemak van complete service” verwijzen wij naar het complete plaatje dat u van ons kan verwachten. Wij ontzorgen de klant door ze in onze showroom de materialen te laten zien en gesprekken met tekenaar, installateur en aannemer te voeren.

Persoonlijk contact, uw wensen en onze kwaliteit staan bovenaan. We werken transparant en hechten veel waarde aan een goede en plezierige relatie met de klant. Wij beperken de overlast tijdens de werkzaamheden zoveel als mogelijk.

Wij zijn gecertificeerd door Woningborg en lid van Bouwend Nederland. Daarnaast zijn wij erkend leerbedrijf van SBB waardoor wij studenten opleiden tot vakbekwame arbeidskrachten

Juryrapport

Korf Vis
Urk

Korf Vis is in 1985 opgericht door de zwagers Riekelt & Dirk Korf met als bedrijfsvoering het verwerken van platvis, en tot de dag van vandaag is dat nog steeds de corebusiness.

Een kwalitatief goed product is zeer belangrijk voor ons, dit proberen we onder andere te garanderen door de keten zo klein en zo dicht mogelijk te houden.

Lees verder

We zijn altijd op zoek naar manieren om duurzamer te produceren, hierbij moet je denken aan het verhogen van het rendement doormiddel van het upgraden van machinerie & opleiding van het personeel.

Puur natuur is een vereiste voor ons, om hier aan te kunnen voldoen maken we bijvoorbeeld geen gebruik van toevoegingen om de houdbaarheid te verlengen of om gewichtstoename te krijgen.

De 200 medewerkers die we hebben zijn bijna allemaal lokale mensen, dit komt de sfeer zeer ten goede & dit vinden we dus ook erg belangrijk.

We waren als Korf Vis blij verrast dat we op Urk verkozen werden tot ‘onderneming van het jaar’ & vinden het ook een hele eer om genomineerd te zijn voor ‘onderneming van het jaar’ van Flevoland.

Kaasboerderij De Polderzoom
Dronten

Kaasboerderij De Polderzoom is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat en de laatste 50 jaren gevestigd is aan de oostkant van Dronten.
Op de Polderzoom wordt echte Boerenkaas gemaakt zonder toevoegingen: een Europees erkend streekproduct!

Lees verder

Dit gebeurt heel natuurlijk met hart en respect voor bodem, natuur en onze koeien! Balans in de bedrijfsvoering vinden wij essentieel en duurzaamheid zien wij als een werkwoord. Het is nooit af, het is een denkrichting waarvoor je kiest! Kringlooplandbouw is onze missie en Local for Local onze visie!!

Classic Mike
Zeewolde

Het in Zeewolde gevestigde restauratiebedrijf Classic Mike wordt geleid door Mike Kastrop, die samen met zijn jonge team van het reviseren en restaureren van klassieke auto’s een bloeiende onderneming heeft gemaakt. Classic Mike staat in de branche van klassieke automobielen bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit. Mike realiseert dat op een bijzondere, inclusieve wijze waarbij jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben met plezier en naar eigen vermogen aan prachtige projecten werken.

Lees verder

Mike Kastrop groeide op in een ondernemersgezin waar het allemaal om automobielen draaide; hij  kreeg het met de paplepel ingegoten. Opgeleid als Automotive Engineer aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en daar bovenop een master in Finance van Nyenrode, stapte hij logischerwijs de autobranche binnen. Na een succesvol autobedrijf in Lelystad, begon hij met het reviseren en restaureren van klassieke auto’s. Zoals menig succesvol bedrijf begon ook Mike Kastrop zijn avontuur in een grote garagebox. De zaken groeide explosief, waarna in 2020 een modern nieuwbouw pand aan de Tweespan op bedrijventerrein Horsterparc werd betrokken. Mike is een Pietje Precies. Bij een restauratie moet alles origineel zijn en gelaten worden zoals het oorspronkelijk was. Dat houdt in de werkplaats van Mike elk moertje, boutje, veertje, pennetje, noem maar op, zorgvuldig schoongemaakt, bewaard en gedocumenteerd wordt. Alles wordt op video en foto vastgelegd; niets wordt aan het toeval overgelaten. Het eindproduct moet immers origineel zijn en vergelijkbaar zijn met die van nieuw. Die aanpak en dat oog voor detail leveren Mike en zijn team menig internationale prestigieuze onderscheiding op. Daardoor is Classic Mike in kringen van waardevolle klassieke verzamelaar en musea een begrip geworden, waardoor kostbare restauratieprojecten aan hem worden toevertrouwd.

Mike heeft vooral ook een passie voor inclusief werkgeverschap. Boven winst maken, is zijn doel om continuïteit te realiseren door met kansrijke jongeren te werken. Hij biedt hun een werkplek in zijn werkplaats waar zij hun mogelijkheden en talenten kunnen ontdekken, verder ontwikkelen en inzetten. De jongeren krijgen hier de kans om met plezier aan mooie projecten te werken en gelijktijdig – onder het oog van de meester – de fijne kneepjes van het restaureren, reviseren en herstellen te leren. De innovatieve, sociale aanpak heeft Classic Mike de hoogste trede op op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Classic Mike heeft op de Prestatieladder Socialer Ondernemen de PSO-Trede 3 gehaald en het PSO 30+ certificaat gekregen. Dat betekent dat Classic Mike de maximale score van sociaal ondernemerschap realiseert én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nationaal behoort Classic Mike daarmee tot de top van sociale bedrijven in Nederland. Als leerbedrijf doet Classic Mike het eveneens erg goed: SSB waardeerde de autorestaurateur de succesvolle leer/werk aanpak van Classic Mike onlangs met de nationale prijs van beste SBB praktijk opleider 2022 sector techniek.

Juryrapport

SenS Online Solutions
Almere

SenS Online Solutions is een full service online marketing bureau uit Almere met hart voor stad- en provincie. Van de 43 medewerkers is dan ook 90% woonachtig in Flevoland. Vanuit maatschappelijk oogpunt organiseren we tevens veel van onze evenementen en inkopen bewust binnen de provincie.
Wij houden ons bezig met het bouwen van websites, design en online marketing (SEO, SEA, Social en meer). Dit zorgt ervoor dat we in-house meerdere mooie diensten kunnen bieden, zoals het ontwikkelen van huisstijlen, webshops, websites, apps en online marketingcampagnes.

Lees verder

We hebben al een mooie klantenkring opgebouwd, waartoe ook Deliveroo, EuroParcs, Almere City FC en de GGD behoren. Maar, wij zetten ons ook dagelijks in voor de lokale timmerman, kapperszaken en kleinbedrijven.
Gezondheid en MVO zijn belangrijke pijlers voor ons. Jaarlijks houden we een 8-wekelijkse “fit challenge” voor het personeel. Daarnaast zijn we maatschappelijk nauw betrokken, doneren we geld aan goede doelen en participeren we aan diverse projecten.
Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Zo hebben we in 13 jaar nog nooit een salesafdeling gehad. We zorgen ervoor dat klanten graag onze ambassadeurs worden. Mede hierdoor zijn we met maar liefst 76% van de stemmen “Onderneming van het jaar 2022” in Almere geworden.

BMW Ekris Flevoland
Lelystad

Ekris BMW en MINI is van origine een echt familiebedrijf opgericht in 1939. In 1957 opent Ekris zijn eerste garage in Scherpenzeel aan de Marktstraat. Vier jaar later, op 29 mei 1961, wordt Ekris erkend als officieel partner van BMW en start daarmee de verkoop van BMW.

Sinds de oprichting is Ekris gegroeid naar 11 BMW en MINI vestigingen in Friesland, Midden Nederland en Limburg. Hier worden klanten dagelijks geholpen bij onderhoud, schadeherstel of het uitzoeken van een nieuwe en gebruikte droom BMW of MINI.

Juryrapport

Hier kunt u het juryrapport lezen dat door de BKL Lelystad is uitgebracht.

Ambassadeurs Participatie 2022

Besstrade
Lelystad

De naam dekt de lading! Wij zijn gespecialiseerd in het recyclen van PVC. Door de jaren heen hebben wij een sterke expertise opgebouwd op het gebeid van pvc-verwerking en de verschillende toepassingen van dit mooie materiaal.

Elke vorm van uitval wordt als een uitdaging gezien en met continue toewijding en innovatie zoeken we naar pragmatische oplossingen om dit materiaal te verwerken of te hergebruiken.

Lees verder

We hebben partnerships met productiebedrijven over de hele wereld. Wij helpen hen om oplossingen te vinden voor hun productie uitvallen of om ‘gerecycleerde’ alternatieve grondstoffen te vinden voor hun productie. Of het nu hard, zacht, plastisol of poeder is; ons doel is om voor alle typen een oplossing te vinden!

Efka Schoonmaakbedrijf
Emmeloord

Efka Schoonmaakbedrijf zit in Emmeloord en is een schoonmaakbedrijf voor particuliere, bedrijven en/of instellingen in de regio Flevoland. Het bedrijf is opgericht in 1977 en bestaat dit jaar 45 jaar. Schoonmaakbedrijf Efka is een onderdeel van de Art groep.

We doen van alles: van tapijtschoonmaak tot ramen en interieurs. Zolang het woordje schoonmaak er maar in zit. Bijzonder: ook regelen wij de Huishoudelijke schoonmaak WMO PGB.

Lees verder

Ondertussen telt Efka 60 medewerkers en het werkgebied is voornamelijk de Noordoostpolder en een bepaald gedeelte van Flevoland.

In het schoonmaakbedrijf werken inmiddels vier kandidaten via de WerkCorporatie en een kandidaat heeft er een werkervaringsplek. Een van de kandidaten is ouder dan vijftig. Efka geeft hen kansen in het bedrijf te werken. De aanpak is scherp en respectvol. Zo wordt er rekening gehouden met de specifieke vragen en kenmerken. Een statushouder werd gekoppeld aan de juiste collega die oog had voor de vragen van iemand die de taal niet goed spreekt en iemand die veel rust nodig heeft, krijgt de kans te werken op een plek waar ze alleen is.

Wat kan Efka Schoonmaakbedrijf u bieden:

  • Glasbewassing, op de traditionele manier of met een osmose systeem
  • Reiniging zonnepanelen.
  • Interieurreiniging
  • Schimmelbehandeling
  • Gevelreiniging
  • Schoon opleveren van een nieuwbouwproject
  • Huishoudelijke schoonmaak WMO PGB

Econowind Zeewolde
Zeewolde

Econowind is een organisatie die nu ruim zes jaar bestaat. Wij hebben een innovatief product ontwikkeld in de vorm van vleugels, die op grote schepen geplaatst kunnen worden om het verbruik van brandstof en de uitstoot van schadelijke stoffen in de scheepvaart drastisch terugbrengen.

Wij zetten ons naast duurzaamheid ook volop in voor sociaal maatschappelijk betrokken ondernemen.  Wij zijn al voor langere periode voor verschillende bedrijven betrokken bij innovaties op duurzaamheid en sociaal ondernemen en we hebben daar ook invulling aan gegeven.

Lees verder

Wij zijn bereid om iedereen een kans te geven en langdurig in werknemers te investeren. We zijn trots op het feit dat een door ons aangenomen kandidaat met een Wajong achtergrond in zijn vorige bedrijf begonnen is als basismedewerker en nu binnen het bedrijf is doorgegroeid tot bedrijfsleider.

Wij vinden het normaal om de werkplek en de werkzaamheden volledig aan onze werknemers aan te passen.

Bedrijfsmatig zetten wij ons in op het ontwikkelen van innovaties op het gebied van duurzaamheid. Onze visie is om ook in de bedrijfsvoering sociaal maatschappelijk betrokken te ondernemen. Kansen bieden aan kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt staan voorop, maar wij zijn ook bereid tot het aanpassen van tijden, de werkplekken en/ of werkzaamheden.  Want alles gaat hand in hand samen om te komen tot met een goed rendement.

Vierboer Swifterbant
Swifterbant

VIERBOER stelt zich even voor

Na jaren lang kozijnen te hebben geproduceerd voor con-collega’s zijn wij ons sinds 2019 gaan focussen op het totaalpakket. Dat wil zeggen het leveren en monteren van aluminium kozijnen. Dit alles uiteraard vanuit onze eigen hoogwaardige productieruimte waar wij u overigens graag uitnodigen.

Lees verder

Waarom kiezen voor VIERBOER?

Of het nu gaat om een project waarvoor snel geschakeld moet worden of een project waarbij alles tot in de punten gepland is: bij VIERBOER ben je aan het juiste adres.

Wat maakt VIERBOER uniek?

Doordat wij in het verleden alle systemen en werkwijzen hebben ervaren, zijn alle pluspunten mee genomen in ons proces. Wij zijn er van overtuigd dat wij de partner zijn op het gebied van aluminium kozijnen. Van grote utiliteitsbouw tot de schuifpui van de buren, wij maken het!

Applifire BV
Almere

Brand is eng, maar besparen op brandpreventie is nog veel enger!

Applifire is specialist op het gebied van bouwkundige brandpreventie. Het beschermen van de draagconstructie, het dichten van doorvoeringen van technische installaties, het herstellen en/of plaatsen van wanden, plafonds, deuren en glas.

Lees verder

Wij hebben zeer bewust gekozen om de lijn van wet en regelgeving te volgen, het brandrapport is hierbij onze leidraad.

Wij willen onze opdrachtgevers, eigenaren en eindgebruikers van vastgoed veiligheid bieden die volgens de wet vereist is.

Onze werkzaamheden beginnen met een opname van het gebouw, dit kan fysiek of vanaf de bouwtekeningen. Hier wordt het bouwbesluit tegenaan gelegd en vergeleken met de aangegeven uitgangspunten in het bestek of vergunning. Wij leveren een offerte die aan alle wettelijke eisen voldoet.

Voor start uitvoering leveren wij onze opdrachtgevers de brandtechnische rapporten van de systemen die wij aanbrengen. Bij oplevering verzorgen wij tevens een gebouw gebonden dossier (digitaal) van de door ons uitgevoerde voorzieningen.

Wilt u ontzorgd worden op het gebied van bouwkundige brandpreventie neem dan met ons contact op.

Jumbo Hofstee
Urk

Iedereen telt mee in de maatschappij!

Door middel van dit project willen zowel Jumbo Hofstee Urk als Philadelphia laten zien dat we staan voor een inclusieve samenleving. Jumbo Hofstee laat zien dat ze aandacht hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen door niet te denken in hokjes of etiketten plaatsen, maar door te kijken naar de talenten die de deelnemers hebben.

Lees verder

Deze willen we inzetten op de werkvloer door middel van een interne dagbesteding. De slogan is dan ook: mit eenkanger, vor enkanger. Met elkaar, voor elkaar. Dit sluit precies aan op de visie van Philadelphia. Iedereen heeft mogelijkheden om te groeien. Kernwaarden van Philadelphia zijn: : Liefde, lef en meesterschap. Vanuit deze kernwaarden werken ze om de deelnemers te laten groeien en ontwikkelen. Samen willen beide organisaties een bijdrage leveren aan een mooie werkplek voor deze talenten.

Genomineerden Windesheim Flevopenning voor beste Comakership 2022

Opleiding Verpleegkunde

Maud Boerboom

 

Als student Verpleegkunde heeft Maud Boerboom al veel kanten van het vak meegemaakt. Naast haar bijbanen als doktersassistent en helpende hand op de Spoedeisende hulp, liep ze al stage op de afdelingen Neurologie, Acute Opname en Chirurgie van het Flevoziekenhuis. Op die laatste afdeling ontdekte Maud dat verpleegkundigen niet altijd op de juiste manier infuuszakken toedienen, waardoor er complicaties kunnen optreden.

Lees verder

Haar onderzoek en deskundigheidsbevordering waren zó goed, dat ze genomineerd was voor Beste Comakership 2021 én de prijs voor beste pitch won.

Maud: ‘Tijdens een observatieperiode zag ik dat collega’s geen druppelpomp gebruiken en de ingelopen (gebruikte, red.) infuuszakken niet altijd in het patiëntdossier noteren. Soms kregen patiënten daardoor meer infusievloeistof dan dat de arts had voorgeschreven, zogenaamde overvulling. Het lichaam kan vervolgens moeite krijgen om het overtollige vocht weg te pompen en dit kan bij mensen met een slecht hart of slechte nieren de kans op hartfalen vergroten. Toen ik zag dat zorgpersoneel regelmatig teveel vloeistof toediende, wist ik dat ik hier iets mee moest en startte ik een onderzoek om de deskundigheid van verpleegkundigen te verbeteren.’

Lees hier het complete artikel over Maud Boerboom zoals dat op de website van Windesheim staat.

Opleiding Finance en Control

Noah op ten Berg

 

Noa op ten Berg heeft tijdens het afstuderen meegelopen op de afdeling Operations bij levensverzekeraar Lifetri.
Zijn doel was om inzichtelijk te krijgen hoeveel het beheer van een polis precies per jaar kost. Het is vandaag de dag nog steeds een uitdaging om kostprijzen samen te stellen die relevant, betrouwbaar en accuraat zijn. Met zijn onderzoek heeft hij een doorbraak gemaakt op het gebied van kostprijsbepaling van verzekeraars.

Lees verder

Noah heeft afgeweken van de huidige literatuur (Activity Based Costing & Process Based Costing) en heeft er een eigen draai aan gegeven. Met deze prestatie heeft hij de Beste Comakership 2021 gewonnen in de categorie beste (onderzoeks)proces.

Noah: ‘Ik begon met het verzamelen van een hele hoop gegevens uit een uitdraai van alle klantenservicetickets. Dat waren bijna 15.000 regels aan tijden, codes en polisgegevens. Dat heb ik uitgesplitst op activiteit, zoals verwerkingstijd per klantvraag. Want hoeveel tijd kost een adreswijziging of het doorvoeren van een scheiding? Het is daarbij belangrijk om te kijken naar het volume van dergelijke aanvragen, want dan kun je de totale kosten goed berekenen en in perspectief zetten.’

Volgens Ben van Assum (bedrijfsbegeleider) was het werk van Noah dusdanig goed dat het zelfs beter zou zijn dan rapporten van ingehuurde consultants.

Na deze leerzame periode heeft Noah een baan aangeboden gekregen om zijn onderzoek verder te ontwikkelen op het gebied van automatiseren en rapporteren. Momenteel is hij nog steeds werkzaam bij Lifetri.

Lees hier het complete artikel over Noah Op ten Berg zoals dat op de website van Windesheim staat.

Opleiding Engineering

Lise van Oosterhoudt, Fabio Groen en Maurice van Veen

De opdracht bestond uit een verduurzamen van het bestaande wasstraatconcept. In de eerste week werd duidelijk dat we het meest winst konden behalen als we terug gingen naar de basis. Wat is auto’s wassen? Van daaruit hebben we het hele wasproces opgebouwd en elke stap verduurzaamd en verbeterd. Naast het nodige onderzoek en praktijkwerk, hebben we vooral veel tijd besteed aan conceptualiseren, schetsen maken, ideeën bedenken en overleggen.

Lees verder

Aan het eind hebben we dit allemaal samengevoegd tot één groot eindontwerp, een modulaire wasstraat met robots, een waterzuiverende plantenmuur en een zelfrijdend platform.

ACE Carwash systems bouwt wasstraten op topniveau in de Benelux

Om vernieuwing in de wasstratenbranche te brengen zijn Maurice, Fabio en Lise teruggegaan naar het begin met de vraag “Hoe was je auto’s?” hebben zich niet laten belemmeren door bestaande systemen of ideeën. Dit heeft geleid tot overvloed aan ideeën, creatief, gedurfd en soms onrealistisch lijkend.

Het resultaat is een zeer gedetailleerd uitgewerkt wasstraatsysteem met nieuwe en unieke eigenschappen. Zo is er een modulair systeem met zelfrijdende platformen en 3D scanners.
Ook is het systeem duurzaam en efficiënt, er wordt effectief met water omgegaan en middels biologische reiniging via een plantenmuur hoeft er geen drinkwater toegevoegd te worden. De robotarmen maken het af en zorgen dat het hele wasproces automatisch en snel gaat.

Het bedrijf is super enthousiast over het geleverde eindontwerp. Er moeten nog veel aspecten verder uitgewerkt worden, ons advies om deze delen één voor één te implementeren wordt dan ook opgenomen. Het onderdeel van de waterzuiverende plantenmuur is in testopstelling in oktober al gebouwd door Lise op locatie in Schiedam. Maurice is aan het kijken of hij als afstudeercomaker ook een onderdeel uit kan werken. Na onze studie zijn we allemaal uitgenodigd om samen nog eens verder te kijken naar de toekomst van Omni.

Bekijk het complete artikel zoals dat staat op de website van WIndesheim Flevoland.

Genomineerden Aeres Green Changemaker Flevopenning 2022

Opleiding Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness

Wood&Scent is een Studentcompany van vijf jonge ambitieuze ondernemers. We maken houten geurblokjes voor in elk voertuig.

Ons bedrijf is in september 2021 gestart. We wilden graag waarde creëren aan een reststroom en hier een product van maken dat leuk is om te geven en als relatiegeschenk voor bedrijven ingezet kan worden. Deze reststroom is gevonden bij BKS te Staphorst. Bij het maken van houten meubels blijven houtresten over, deze worden in een plaat geperst en hier frezen we de geurblokjes uit.

Lees verder

Door de CNC-frees kunnen geurblokjes in élke vorm gemaakt worden. Sinds kort kunnen we de geurblokjes personaliseren door logo’s of tekst in te laseren.

Om het duurzame aspect verder uit te breiden levert Wood&Scent geurnavullingen. Op die manier kan het houtenblokje lang meegaan en draagt zo bij aan het duurzame aspect van de onderneming.

Altijd fris onderweg!

Ons team bestaat uit:

Tycho van Bavel
Reindert Jan Brouwer
Thomas Bom
Esther Weijs
Lotte van Mispelaar

 

 

Opleiding Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness

StayCool voorziet tractorchauffeurs van een veilige werkomgeving!

StayCool is een studentenbedrijf dat een koelboxhouder voor in de tractor ontworpen en geproduceerd heeft. De koelboxhouder draagt bij aan veiligheid en gemak voor de tractorchauffeur. Tijdens het besturen van de tractor valt de koelbox vaak om, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Door middel van een roestvrij stalen houder die bevestigd kan worden aan de rechterdeur, wordt een veilige situatie gecreëerd en frustraties ontnomen.

Lees verder

Het team bestaat voor deze opdracht bestaat uit:

Martine Mulder
Evelien Heuzels
Bruno Langedijk
Niels Wiersema
Stijn van der Horst
Wilco Evenhuis

 

 

 

Opleiding Diergezondheid en management

PetPillow

Het realiseren van een onverwoestbaar hondenkussen

PetPillow is een onderneming, die is opgericht in 2021 door drie studenten van de Aeres Hogeschool in Dronten. PetPillow is een onderneming die duurzame en onverwoestbare hondenkussens wil gaan verkopen.

Lees verder

Onderscheiding van andere hondenkussens

Het bedrijf onderscheidt zich van andere hondenkussens op drie manieren. De eerste manier is dat de kussens verkrijgbaar zijn met verschillende vullingen. Zo bestaat er, naast de standaard vulling, een variant die geschikt is voor senioren honden en honden met gewrichtsproblemen, zoals bijvoorbeeld HD. De tweede manier is dat de vulling verwisselbaar is. Zo kan er bijvoorbeeld op latere leeftijd een wisseling plaatsvinden tussen de normale vulling en de senioren vulling. De derde manier waarop het bedrijf zich onderscheid van de concurrent, is het aanbieden van een kussen dat duurzaam is. De buitenkant van het kussen, de hoes, bestaat uit Kevlar. Kevlar is een materiaal wat sterker is dan staal. Hierdoor is het onmogelijk voor een hond om het materiaal kapot te bijten of trekken. De binnenkant van het kussen is gevuld met gerecyclede matrassen. Dit zorgt ervoor dat de productie van de vulling geen extra milieuvervuiling met zich meebrengt. Daarnaast is zowel de hoes als de vulling volledig recyclebaar. Hierdoor is het een duurzaam product.

PetPillow heeft ervoor gekozen om naast de starterskit (hoes met een vulling naar keuze), de onderdelen ook los van elkaar aan te bieden. Op deze manier heeft de consument een mogelijkheid voor afwisseling tussen verschillende kleuren en/of vullingsmateriaal. Het kussen is verkrijgbaar in de maten S, M en L. De kleuren waarin de kussenhoes verkrijgbaar gaat zijn, zijn: zwart, rood, bruin en donkerblauw.

Het team voor deze opdracht bestaat uit:

Mariska van der Meer
Madelon van Minnen
Lisanne Slotboom