Genomineerden Windesheim Comakership 2017

Bedrijfseconomie - 3e jaar
De Flevolandse Zaak

Studenten:

  • Matthijs Venema
  • Barry Straub
  • Justin Lorent
Het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF)

‘Eigenlijk was onze Comakership in juni afgelopen maar we konden nog niet loslaten’

Er was meteen een klik tussen studenten Bedrijfseconomie Matthijs Venema, Barry Straub en Justin Lorent en Het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF). Met de Comakership De Flevolandse Zaak hadden ze een mooie uitdaging te pakken.

Matthijs: ‘Het ZLF is (vanaf 2003) één van de eerste samenwerkingsverbanden in Nederland voor de uitvoering van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz 2004) en aanverwante regelingen. Alle (startende) ondernemers, wonend in één van de zes gemeenten in Flevoland, kunnen bij het ZLF terecht voor financiering, begeleiding en advies. In Rotterdam lag al een mooi concept: De Rotterdamse zaak. Aan ons de vraag om dit te ‘vertalen’ en De Flevolandse Zaak op te zetten.

Lees hier verder het adviesrapport.

Bouwkunde - 4e jaar
Spiral Tower

Studenten:

  • Maro Lange
  • Nick Rots
Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)

‘We maakten de spiral tower bouwklaar’

Een toren van 9,5 meter hoog, gemaakt van duizend pallets, verrijst eind januari op de Esplanade voor de open dag van het KAF (Schouwburg Almere). Boven op de toren heb je straks een mooi uitzicht over het Weerwater en wordt een informatiecentrum over duurzame architectuur ingericht. Bouwkundestudenten Nick en Maro maakten voor hun Comakership de duurzame Spiral Tower bouwklaar.

Van een keiharde ‘nee’ naar een ‘ja’

Architect Geert-Jan de Jong ontwierp de toren. ‘We hadden verwacht het ontwerp verder uit te werken en aan de slag te kunnen, maar er kwam wel even wat meer bij kijken dan dat,’ vertelt Nick. ‘Een vergunning regelen en het contact met de gemeente was de grootste uitdaging’, aldus Nick. ‘In eerste instantie mochten we de toren niet op de Esplanade plaatsen, omdat het een evenemententerrein is. We moesten de gemeente ervan overtuigen dat dat toch de perfecte plek voor de toren is. We hebben doorgezet en uiteindelijk is het gelukt. We hebben van een keiharde ‘nee’ een ‘ja’ weten te maken!’

Lees hier verder in het adviesrapport.

Commerciële Economie - 4e jaar
Tapautomatisering Van Duijnen Horeca Service B.V.

Student:

  • Samantha Voorneveld
Van Duijnen Horeca Service B.V.

‘Ik zag kans in een nieuw verkoopkanaal’

Als je tijdens je Comakership zo positief opvalt bij een bedrijf, dat je de vraag krijgt hier je afstudeerstage te doen, mag je trots zijn. Het overkwam Samantha Voorneveld (Commerciële economie) bij Van Duijnen Horeca.

De uitdaging

Samantha: ‘De opdrachtgever wilde in 2017 20% meer omzet genereren met de verkoop van tapautomatisering aan hun belangrijkste segmenten. Tapautomatisering zorgt ervoor dat barsystemen zo zijn afgesteld, dat ze automatisch de vooraf ingestelde hoeveelheid drank schenken.

Lees hier verder het adviesrapport.