De Nieuwe Bibliotheek

Almere

De nieuwe bibliotheek Almere; de perfecte combinatie van ontwikkeling en ontspanning en een bron van inspiratie voor jong en oud

De nieuwe bibliotheek Almere, met locaties in Almere Stad, Buiten, Haven en Poort, is er voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de nieuwste maatschappelijke, literaire en culturele ontwikkelingen. Naast de uitgebreide collectie boeken biedt de nieuwe bibliotheek een zeer compleet aanbod met onder meer film en theater in een speciaal daarvoor ingerichte zaal in Stad. De nieuwe bibliotheek is er niet alleen voor studeren, lenen en lezen, maar draagt ook op een uitdagende manier bij aan het culturele aanbod van Almere.

Lees hier verder

Innovatie in de nieuwe bibliotheek
De naam van de bibliotheek in Almere heeft het eigenlijk al in zich: de nieuwe bibliotheek. Die naam brengt met zich mee dat we altijd vernieuwend willen zijn. En dat is in deze zich steeds meer digitaliserende maatschappij ook hard nodig. Deze innovatie zie je terug in projecten zoals: onze blogsite Biblyo.nl, het jongerenmerk READ, de Hackerroom, Biebcoins, ZEPservice en meer! Kijk op onze website www.denieuwebibliotheek.nl voor meer informatie.

CameraNU.nl

Urk

CameraNU Logo 400x400

CameraNU.nl is inmiddels 15 jaar een begrip en verkoopt alles op het gebied van het maken van beelden in de breedste zin van het woord. CameraNU.nl is echter geen doorsnee fotografiebedrijf, wij zijn een bedrijf dat je helpt om de mooiste beelden te maken op een toegankelijke manier.

Dit betekent dat CameraNU.nl niet alleen producten verkoopt om een beeld te maken, maar je ook inspireert en enthousiasmeert om het beste beeld te maken. Dit doen we door onze kennis van de techniek en de passie voor het maken van de beste beelden op een laagdrempelige, toegankelijke manier te delen. Niet alleen voor de professionele fotograaf, maar ook voor de starter met zijn mobiel en alles ertussenin. CameraNU.nl verkoopt daarom alles op het gebied van fotografie in elke categorie en elke prijsklasse.

Lees hier verder

Door middel van o.a. blogs, fotowedstrijden en het geven van workshops en lezingen worden de klanten uitgedaagd en geïnspireerd door CameraNU.nl om hun mooiste beeld te maken. Het assortiment van CameraNU.nl bestaat uit meer dan 40.000 producten die verkocht worden via de website en via de fysieke winkels op Urk en in Eindhoven.

Bij CameraNU.nl werken meer dan honderd mensen met passie voor het maken van de mooiste beelden. Foto- en videografen vind je op elke afdeling in ons bedrijf terug, ieder met zijn eigen specialisme. Ze zitten op de klantenservice, in het magazijn, achter de balie in de winkel en ook op de inkoop- en marketingafdeling. Hierdoor kunnen we iedereen laten genieten van het maken van de mooiste beelden.

Hajé Restaurants

Lelystad

Hajé Logo Zwart 1

Hajé Shops, Hotels & Restaurants, inmiddels al 31 jaar een begrip in Flevoland, is een Nederlandse horecaketen met negen vestigingen in Nederland. In de diverse restaurants, hotels, Take Away’s, shops en pop-up stores biedt Hajé haar gasten een rustpunt, eerlijke producten en gezonde maaltijden.

Het eerste Hajé restaurant werd in 1986 geopend in Lelystad door Hajé en Feikje de Jager, daarna volgden meerdere restaurants en hotels in Flevoland, Friesland en Utrecht. Inmiddels is de dagelijkse leiding overgenomen door de tweede generatie.

De missie van Hajé is “De inspirerende omgeving waarin bewuste keuzes worden gemaakt. “ Deze missie zie, proef en voel je overal in de organisatie terug.

Lees verder

Keuzes en beslissingen worden bij Hajé bewust en vanuit het hart gemaakt. Zo kiest Hajé voor duurzame energie, inkoop en eerlijke producten, maar vooral voor een duurzaam medewerkersbeleid.

In het Culinaire Hart van Hajé worden de recepturen en gerechten voor alle Hajé restaurants bedacht. Daarbij wordt gewerkt met verse en pure ingrediënten en wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van suiker, zout en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Uitgangspunt voor een Hajé gerecht? Eerlijk, zo gezond mogelijk en vooral ontzettend lekker!

Hajé voert al een aantal jaar een actief beleid in het aantrekken en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met partners als Refrisk en het Werkleerbedrijf worden verschillende trajecten opgezet om een zo groot mogelijke doelgroep een kans op de arbeidsmarkt te bieden. Daarbij zijn altijd de kwaliteiten en interesses van de medewerker het uitgangspunt.

Huvee Meubelen

Emmeloord

Huvee Meubelen

Huvee meubels is ongeveer vijftien jaar geleden ontstaan. Wij maakten een kast voor onze zoon en we kregen hier veel positieve reacties op. En ook vragen van mensen of we niet iets voor hen kon maken. Al snel waren we voor meer mensen aan het werk. Het resultaat werd op internet gezet en van het een kwam het ander. De werkplaats werd al snel veel te klein, en we konden het werk ook niet meer aan.

Lees verder

Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen op de arbeidsmarkt een kans mag krijgen zijn wij begonnen met het aannemen van stagiaires van speciaal onderwijs. Al snel bleek dat deze jongeren gouden handen hebben. Nu hebben we er al twee van in vaste dienst.

Wij maken nu meubels op maat en ontwerpen ook samen met de klant. Natuurlijk kan de klant ook zelf met een ontwerp naar ons toekomen en bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn. Er wordt een tekening gemaakt en overlegd over welke materialen er gebruikt gaan worden.

Sinds februari 2017 beschikken we ook over een riante showroom. We merkten dat veel mensen de meubels graag “in het echt” wilden zien en met de opening van de showroom kunnen we hier ruim in voorzien. We hebben echt het gevoel dat dit een mooie toevoeging is. We zijn echt trots op wat we in die jaren samen met onze mensen bereikt hebben.

Knipscheer Infrastructuur

Dronten

Knipscheer Infrastructuur is in 1980 opgericht in Dronten door Jan en Joke Knipscheer. Na enkele jaren heeft het bedrijf zich ook gevestigd in Almere, waar nu ook het hoofdkantoor gevestigd is. Daarna zijn er ook vestigingen in Zeewolde en Lelystad gerealiseerd. Vervolgens is er enkele jaren geleden ook een vestiging in Emmeloord geopend. Knipscheer is dus van oorsprong een ‘echt’ Flevolands bedrijf. Op deze wijze kunnen wij ook vanuit de bestaande vestigingen de omliggende provincies snel bereikt worden voor het uitvoeren van werkzaamheden.

Lees verder

Knipscheer Infrastructuur BV is een middelgroot bedrijf op het gebied van grond-, weg- en (water)bouwkundige werken met een jaaromzet van circa twintig (20) miljoen euro. Met circa 80 vaste medewerkers voert Knipscheer de gehele provincie Flevoland in omgeving civiel technische werken uit. Naast de aanleg van rioleringen, straatwerk, asfaltconstructies en uitvoering van grondwerk en onderhoudswerk is het bedrijf gespecialiseerd in aanleggen van gefigureerde en vloeistofdichte betonvloeren, realisatie van civiele betonconstructies en specifiek infrastructureel schoonmaakwerk (zusterbedrijf Knipscheer Infra-Clean).  Ook wordt er steeds vaker in opdracht van ProRail rondom het spoor gewerkt in het gehele land (zusterbedrijf Knipscheer Rail-Infra). Samen met dochterbedrijven Knipscheer Rail-Infra en Knipscheer Infra-Clean zijn er circa 120 medewerkers in dienst.

Stichting De Basisz

Zeewolde

De Basisz is het voorportaal voor (jonge) mensen die de stap naar de maatschappij en werk weer moeten en willen maken. Wij laten zien dat iedereen kwaliteiten heeft en zorgen daarna voor kansen. We zorgen ervoor dat mensen bij ons leren wat ze waard zijn en hoe ze hun talenten in kunnen zetten. Hiervoor zijn we actief in het benaderen van werkgevers.

Onze kennis zetten wij in om jongeren te begeleiden als zij uitstromen naar werk.

Lees hier verder

Het opgebouwde vertrouwen tijdens het werken bij De Basisz zorgt ervoor dat de overstap naar een baan vanuit het leer-werkbedrijf goed verloopt. Wij willen de kennis die wij afgelopen tien jaar hebben opgebouwd, graag delen met bedrijven die onze kandidaten een kans willen bieden op werk.

Sinds vorig jaar heeft De Basisz een ‘’zusje’’ in Biddinghuizen.