Genomineerden Participatiepenning 2017

AB Tuinstyling - Urk

uit Urk

Al jong was ik bezig met tuinieren. Vandaar: tuinieren in hart en (hove)nieren. In 2008 heb ik een bestaand hoveniersbedrijf overgenomen en verder doorontwikkeld. Sinds 2008 is er veel gebeurd. Het bedrijf is gegroeid naar 10 medewerkers.  Daarnaast is een bestaand tuincentrum overgenomen.

Wij richten ons op het totale aanbod van tuinonderhoud tot tuinaanleg en alles wat daar tussen hangt, zowel voor bedrijven, particulieren als overheidsinstellingen .

Ook doen we als bedrijf graafwerkzaamheden, onkruidbeheersing en gladheidsbestrijding.

Lees verder

Wij genieten ervan als bedrijf en medewerkers om iemand een eerlijke kans te geven in de arbeidsmarkt en zich zo gewaardeerd te voelen binnen de samenleving  … En we willen ieder bedrijf activeren om ons met dit voorbeeld te volgen !

Ook de technische ontwikkelingen binnen het bedrijf staan niet stil. Klanten vragen niet alleen advies, maar we streven naar resultaten die op een hoger plan staan dan de verwachting.

Onze klanten en personeel vinden de korte lijntjes en persoonlijk contact fijn !

We hebben inmiddels 1 medewerker met een beperking tot de arbeidsmarkt en 1 stageloper in dienst .

Restaurant KFC

uit Lelystad

1890

Het verhaal begint op 9 september 1890, de dag dat Harland Sanders geboren wordt in Henryville, Indiana, USA. De eerste periode van zijn leven gaat hij van baan naar baan (stoomboot kapitein, spoorweg, brandweerman en zelfs als boer) en reist hij heel Amerika door.

1930

Wanneer Harland 40 is, koopt hij een motel in Kentucky en begint met het verkopen van zijn Southern style chicken. Het restaurant doet het zo goed, dat hij wordt benoemd als “Kentucky Colonel” voor zijn bijdrage aan de maatschappij.

Lees verder

1939

Eindelijk! De Colonel vindt de perfecte mix van 11 specerijen en kruiden (tot op de dag van vandaag TOP SECRET) die wij vandaag nog steeds gebruiken.

1950

In 1950 trekt de Colonel voor het eerst het beroemde witte pak aan. Denk je dat hij daarna ooit nog iets anders aan heeft gehad? Nee. In de winter had hij een wollen pak, in de zomer een luchtigere van katoen!

1972

In 1972 opent de eerste KFC in Nederland, Rotterdam om precies te zijn. Inmiddels heeft KFC 53 restaurants in Nederland waar ongeveer 2.200 mensen werken. Is dit het? Nee! Wij hebben de ambitie om nog veel meer restaurants te openen!

2013

Op 19 november 2013 opende KFC te Lelystad haar deuren. Dit was het eerste restaurant dat gebouwd was volgens het nieuwe concept. Het restaurant biedt aan 80 mensen een baan; zowel parttime als fulltime. Hoog in het vaandel staat het bieden van kansen aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen heeft recht op deelname aan de arbeidsmarkt; talent moet ontwikkeld worden.

Recreatieboerderij De Sternhof

uit Zeewolde

De Sternhof in Zeewolde is een verbouwd boerenerf van kleinschalige recreatieboerderij tot een steeds meer bloeiend en zorgvuldig bewust gebruikt erf door recreatieve gasten in de b&b-kamers, op de camping en het blotevoetenpad. Daarnaast nemen de zorgactiviteiten op het erf toe door Stichting Sternzorg, van dagbesteding voor ouderen en anderen die met begeleiding buiten zijn in en rondom de biologische moestuinen tot sociale activering.

Er wachten nu mooie veranderingen o.a.  een biofilic gebouwd plattelandshotel met restaurant en theetuin passend in de omgeving en de groen gezonde sfeer die op de Sternhof nagestreefd wordt.

Lees verder

De Sternhof is nu sinds 2008 een groene verrassing in de polder. Het bedrijf is al jaren voor velen een warme bedding om tot bloei te komen, beschermt en met ruimte en mogelijkheden.  Zo kleinschalig begonnen als ideaal door Henri van het Erve en Marieke Moens, nu doorgroeiend naar een bedrijf met betaalde personeelsleden en trouwe vrijwilligers die ook die passie voelen en dezelfde ideeën hebben over het erf en het warm omgaan met gasten.

Er wachten nu mooie veranderingen o.a.  een biofilic gebouwd plattelandshotel met restaurant en theetuin passend in de omgeving en de groen gezonde sfeer die op de Sternhof nagestreefd wordt.

Stichting Thuiszorg De Versterking

uit Almere

“THUIS ZORG VOOR IEDEREEN”!
Wij zijn van mening dat ieder mens die door uiteenlopende redenen de noodzaak tot zorg heeft, op een gedegen en professionele manier verzorgd of begeleid moet worden.

Het is daarom belangrijk dat het netwerk rondom de cliënt zo effectief mogelijk wordt ingericht. Onze zorgprofessionals zorgen er voor dat er een gedegen formeel zorgnetwerk wordt opgezet. Hierdoor kan er per cliënt optimaler en sneller de juiste zorg worden aangeboden via de juiste partijen.

Lees verder

Onze cliënten krijgen hierdoor op het juiste moment de meest passende zorg, waardoor zij ook sneller weer in hun eigen kracht kunnen worden gezet. Dit zorgt er voor dat de zorgtijden voor het uitvoeren van de zorg naar beneden kunnen, met betere zorgresultaten voor de cliënt.

Naast het formele netwerk zal ook het eigen netwerk van de cliënt (informele netwerk ) bij de zorg betrokken worden. Dit zorgt er ook voor dat de cliënt in zijn vertrouwde omgeving kan blijven, met vertrouwde gezichten om zich heen. Het zorgteam zorgt er voor dat het informele netwerk op een goede manier begeleid wordt zodat ook zij niet te zwaar belast wordt en dat er een goede wisselwerking ontstaat tussen de professional en de mantelzorger en/of vrijwilliger.
Door deze gezamenlijke inspanning streven wij er naar dat de zorgkosten lager blijven,

Vereecken Fruit

uit Dronten

Ieder mens heeft een drijfveer, ieder mens is te motiveren en ieder mens heeft capaciteiten. Toch dreigt in onze samenleving een aantal mensen buiten de boot te vallen doordat ze niet begrepen worden, niet begrijpen of doordat verwachtingen niet afgestemd zijn op competenties. Vereecken Fruit vindt dat ook deze mensen een kans moeten krijgen. Want maatschappelijk betrokken ondernemen gaat verder dan een moderne bedrijfsvoering met GPS-gestuurde gewasbescherming, gaat verder dan optimale benutting van reststromen, gaat verder dan optimale energiebenutting en warmte uit fruit winnen, het gaat verder dan een gekoelde vrachtauto met zonnepanelen…

Lees verder

Maatschappelijke betrokkenheid wil zeggen dat je als onderneming kansen biedt aan mensen die wat extra aandacht nodig zijn, aan mensen die een duwtje in de rug nodig zijn, aan mensen die wat vaker een hand op de schouder moeten voelen. Vereecken Fruit heeft dit verankerd in haar bedrijfsvoering. Naast de kansen die we bieden en samen met de mensen op willen pakken, verlangen we echter ook iets terug. Inzet, eerlijkheid, betrokkenheid én…, de wil om beter te worden. Ook als dat soms wat meer moeite kost of wat langer duurt.

Zuidberg Frontline Systems

uit Ens

Sinds de oprichting in 1982 is Zuidberg uitgegroeid tot één van de meest gespecialiseerde en innovatieve productiebedrijven in de agrarische sector. Door continu te blijven investeren in mens en techniek wordt actief innovatie, duurzaamheid en efficiëntie toegepast in het ontwerp- en productieproces.

De bedrijfsonderdelen Engineering, Productie,  Sales en Service zijn op één locatie ondergebracht, waardoor kennis en ervaring maximaal benut wordt om de leidende positie van Zuidberg Frontline Systems op de wereldmarkt voor fronthef- en aftakassystemen vast te houden.

Lees meer

Zuidberg is een familiebedrijf dat inmiddels ruim 280 werknemers kent en haar producten in meer dan 42 landen verkoopt. De huidige directeur Jeroen Zuidberg heeft in 2004 niet allen het stokje overgenomen van zijn vader Henk, maar ook zijn passie en gedrevenheid.

De Zuidberg bedrijven bestaan uit 4 moderne hightech bedrijven met elk hun eigen specialisme. Omdat de Zuidberg bedrijven op één locatie zijn ondergebracht zijn de lijnen letterlijk en figuurlijk zeer kort. Hierdoor kan de opgebouwde knowhow gemakkelijk gedeeld worden tussen de verschillende bedrijven. Dit leidt uiteindelijk tot de onderscheidende kwaliteit van ieder Zuidberg product.

Door te investeren in innovatieve producten en nieuwe markten, hebben de Zuidberg bedrijven de laatste 10 jaar een bovengemiddelde groei gerealiseerd, wat heeft geleid tot een nagenoeg   verdubbeling van het aantal medewerkers.