Ieder jaar worden de genomineerden van de drie categorieën, waaraan een Flevopenning wordt uitgereikt, hier aan u voorgesteld. Het betreft de Windesheim Flevopenning voor beste Comakership. de Participatie Flevopenning en de Flevopenning TOP-onderneming.

Benieuwd welke studenten en welke ondernemers in 2020 waren genomineerd? Klik op de betreffende button en lees hun informatie.

Genomineerden TOPonderneming 2020

Suplacon Plaatbewerking
Emmeloord

Suplacon is een familiebedrijf, gevestigd in Emmeloord, dat al meer dan 40 jaar gespecialiseerd is in het toeleveren van hoogwaardige  plaatwerkproducten uit staal, RVS en aluminium. Digitalisering, kwaliteit en personeel staan voor het bedrijf centraal onder de slogan ‘We Shape The Future’.

Lees verder

Dit wordt onder andere ondersteund door een High-tech gedigitaliseerd machine park, met een actief beleid op persoonlijke ontwikkeling onder haar personeel. Onder term van ‘zero to hero’ helpt Suplacon mensen te groeien die geen ervaring hebben in de metaal, tot een echte vakman/vrouw!

Suplacon profileert zichzelf als een moderne ketenpartner in klein- en middelgrote series, die machinebouwers en hightech producenten helpt versnellen door hoogwaardig plaatwerk te leveren. Dit wordt  onder andere ondersteund door ons zelfontwikkelde webportal ‘Plaatwerk365’, waarbij een digitale tekening(en) binnen enkele minuten omgezet kunnen worden in een offerte en order. Daarnaast kan de organisatie sterk meedenken in slimme plaatwerkoplossingen en slimme oplossingen bieden in de logistieke keten. Op deze wijze kan Suplacon snel schakelen op diverse klantbehoeften/eisen uit verschillende marktsegmenten.

Juryrapport

Isoniq
Urk

Isoniq, het verbindend element in dak- en gevelisolatie

Isoniq is gespecialiseerd in slimme, innovatieve oplossingen voor de bouw. Het bedrijf combineert het bedenken van innovaties met het produceren van bouwknoop oplossingen binnen de isolatieschil van gebouwen.

Lees verder

Isoniq werkt nauw samen met producenten en innovators uit de bouwsector om zo te voldoen aan de hoogste bouw-, en isolatiestandaarden voor lastige detailleringen. Onze producten zijn de nieuwe standaard voor de ideale aansluitingen van isolatievlakken, waarmee lastige details volledig isolerend en razendsnel uitgevoerd worden.

Op basis van eigen octrooien worden projectmatig bouwproducten gedimensioneerd in 3D (BIM) onder de merknamen Dakstand en Muurvoet. Afwijkende vormen en oplossingen worden als Specials aangeboden.

Isoniq is een bedrijf met een mix van R&D, advisering, verkoop, engineering en productie. Binnen deze keten zijn een grote variëteit van mensen met hun eigen talenten nodig.

Onze medewerkers worden intern opgeleid. Hierdoor is CV ondergeschikt maar letten we meer op potentie en motivatie. Door deze manier van selecteren hebben onze medewerkers een gevarieerd achtergrond. Voor ons is personeel het belangrijkste productiemiddel, ongeacht achtergrond, etniciteit, arbeidshandicap of andere maatschappelijke stempel. Wij behandelen elkaar zoals we zelf behandeld zouden willen worden.  Wij hebben voor buitenstaanders meerdere medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst, maar voor ons zijn het gewaardeerde collega’s.

KeJe Horren en Raamdecoratie
Dronten

De bedrijfsnaam KeJe staat voor Kevin en Jesper, dit zijn mijn zonen.

KeJe is een productiebedrijf van maatwerk horren en raamdecoratieproducten voor alle soorten kozijnen. Wij zijn een echt en hecht familiebedrijf, waarbij wij het belangrijk vinden dat al onze medewerkers zich bij ons thuis voelen. We voeren geen duidelijke hiërarchie binnen het bedrijf, maar waar nodig uiteraard wel. Onze waarden, waar we voor staan, zijn kwaliteit, betrouwbaarheid én een eerlijke prijs.

Lees verder

Op 28 oktober 2002 is KeJe Horren door Rob Dolman gestart. Dit gebeurde vanuit een huurpand in Dronten. We produceerden één maatwerk hor product voor kunststof kozijnen. Gedurende de eerste vijf jaren ontwikkelde KeJe een eigen maatwerk horrenlijn voor alle ramen en deuren. We groeiden uit tot het grootste maatwerk horrenproductiebedrijf van Nederland.

Een hor is uiteraard een seizoensgebonden product. Belangrijk werd eveneens een product te produceren dat het hele jaar verkocht en geproduceerd kon worden. En zo ontstond in 2011 een idee dat in twee jaar tijd is uitgewerkt tot een uniek maatwerk raamdecoratieproduct (Splendid Pliss), speciaal ontwikkeld voor de kunststofkozijnenmarkt (maar ook toepasbaar voor houten en aluminium kozijnen).

Onze raamdecoratie wordt zonder boren en schroeven op het kunststof kozijn geplakt middels magneet- en staalband. Het unieke, gepatenteerde vergrendelingssysteem, dat gebruikt wordt om de raamdecoratie op iedere gewenste hoogte vast te zetten, maakt dat wij tot wel een meter breder kunnen leveren aan onze klanten dan onze concurrenten. Dit geeft ons een sterke positie.

Een groot succes werd het, onze KeJe raamdecoratieproducten, binnen de Nederlandse markt. In een aantal jaar tijd zijn aan de raamdecoratielijn vijf verschillende producten toegevoegd. Belangrijk is dat KeJe continu in ontwikkeling blijft. Zo introduceren we in maart 2020 wederom een geheel uniek, zelfbedacht en ontwikkeld raamdecoratieproduct, maar dát moet nog even geheim blijven. Onze verwachtingen van dit product zijn hoog!

KeJe groeit maar door en produceert jaarlijks 120.000 maatwerk hor-producten én 40.000 raamdecoratieproducten. KeJe produceert haar producten in Nederland, dat maakt haar positie ten opzichte van haar concurrentie erg sterk. De gemiddelde levertijd is namelijk 5-9 werkdagen. KeJe heeft twee productielocaties, namelijk aan De Boorn maar ook aan De Reest, de nieuwe productielocatie, in Dronten. Deze nieuwe productielocatie is na de start in april 2018 al een keer uitgebreid in maart 2019 en de volgende uitbreiding staat gepland voor eind 2020. Qua bedrijfsgrootte zijn wij inmiddels gegroeid naar een oppervlakte van 5000 m2.

Inmiddels werken beide zonen, Kevin en Jesper, in het bedrijf en nemen zij het stokje steeds meer over van Rob, die zeker op de achtergrond aanwezig zal blijven voor advies en zich meer gaat richten op de ontwikkeling van producten. Kevin en Jesper runnen het bedrijf inmiddels in samenwerking met een aantal vrienden, zij bouwen met elkaar verder aan het bedrijf en nemen nieuwe initiatieven gericht op de toekomst om zo de positie van KeJe nog meer te vergroten en te verstevigen.

Hoe trots kun je zijn?

Juryrapport

DaklaPack Europe BV
Lelystad

Heb je het over slimme verpakkingen, dan heb je het over DaklaPack. Directeur Dave Klaassen heeft het bedrijf – marktleider in innovatieve verpakkingen en verzendmaterialen – door de jaren heen flink zien groeien. Ooit overgenomen onder de naam ‘Minigrip NL’ met 7 medewerkers en inmiddels een nieuwe overkoepelende naam, ruim 170 medewerkers in dienst en vestigingen en faciliteiten in onder andere Frankrijk, Duitsland, België, Engeland, China en Amerika.

Lees verder

Ook de focus van het bedrijf is door de jaren heen verschoven; waar deze eerst lag op het versturen van post (denk aan magazines in enveloppen en scheurkalenders) , gaat het bedrijf nu steeds meer de medische kant op door o.a. het aanbieden van specialistische medische verzendverpakkingen. De plek waar het allemaal gebeurt? Het hoofdkantoor aan de Kamerlingh Onneslaan in Lelystad.

Juryrapport

Ik Ben Boer
Zeewolde

Arjen is een eigenzinnige biologische melkveehouder die voedsel wil produceren op de beste manier. Daarom zoekt hij verbinding met de samenleving, maar ook met de voedselketen om te komen tot een andere manier van boeren. Kringlooplandbouw is dan ook iets waar Arjen al langere tijd mee bezig is, voordat het een toverwoord werd in de Tweede Kamer.

Lees verder

Belangrijkste vindt de ondernemer dat we samen werken aan wereld die leefbaar is voor iedereen. Ieder pakt zijn/haar verantwoording, in welke sector je ook actief bent. In zijn sector gaat het om duurzaam produceren van goede producten en dan het liefst in een zo kort mogelijke keten. Dit heeft al gestalte in De Biefstukboeven: de vleesvee tak van Ik ben boer. De koeien leven in de natuurgebieden van het Flevolandschap, Arjen verkoopt het vlees daarna rechtstreeks aan de consument, nadat hij zelf met zijn team het vlees heeft verpakt bij de biologische slachterij. Hierbij spelen we in op de trends: mensen eten liever minder vlees, maar dan wel lokaal en met een goed verhaal.

Ook wordt er hard gewerkt aan een graantak in samenwerking met een bakker uit de Randstad. Het graan wordt geteeld op Schokland, het brood wordt daar gebakken en dan gaat het unieke product rechtstreeks naar de consument. Wat overblijft aan reststromen gaat als voer terug naar de dieren. Op deze manier is de kringloop rond en krijg je als boer ook meer waardering voor het eten dat je produceert.

Op de boerderij is plek voor iedereen. Arjen heeft hierin het voortouw genomen door een jongen aan te nemen als stagiair van het praktijkonderwijs, zonder enkele agrarische achtergrond. Hij heeft een landbouwopleiding gevolgd en heeft nu een baan op de boerderij, met begeleiding van een jobcoach. Inclusief samenleven moet je doen, is dan ook het motto van Arjen, de inspirator achter Ik ben boer.

Juryrapport

IJSpressi
Almere

10 jaar geleden opende IJspressi, ambachtelijke ijsmakerij en espressobar, haar deuren in hartje Almere. Twee academici, Inge de Boer en Martijn Olislagers, hadden het roer omgegooid. IJspressi groeide uit tot een familiebedrijf met inmiddels 3 zaken: in Almere stad, Almere Poort en Almere Oostvaarders.

Lees verder

Inge ontwikkelde zich in door haar deelnames aan de Dutch Barista Championships tot een topbarista. Ze leerde haar team alles over specialty koffie en latte art en stelde samen met brander Nordkapp haar eigen huisblend samen. IJspressi werd 5 keer verkozen tot provinciewinnaar van de Misset koffie top 100. Nu is Inge jurylid voor de SCAE en reist ze regelmatig over de wereld op zoek naar de nieuwste smaken en trends op koffiegebied.

Zoek je Martijn? Die staat alle seizoenen van het jaar in zijn ijskeuken in Almere Poort. Hij kan zich helemaal verliezen in het ontwikkelen van smaken, en dat proef je! Alles in de vitrine is gemaakt van verse producten en is hoog in smaakbeleving. Inmiddels één derde van het smaakaanbod is geheel vegan. De nieuwste trends voor 2020 zijn suikervrij ijs en groente ijs.

IJspressi is een ontmoetingsplek geworden voor de Almeerders, waar alles met ouderwetse gastvrijheid wordt geserveerd. En daar zijn we trots op!

Genomineerden Participatie Flevopenning 2020

Vlint (Vlint en Vilton)
Lelystad

Vlint Holding, part of your business

Vlint Holding is gestart als eenmansbedrijf in 1991. Inmiddels bestaat het bedrijf uit diverse werkmaatschappijen met sterke merken en biedt het werk aan ca. 160 medewerkers. De werkmaatschappijen zijn actief in bouw en industrie als producent van bouwmaterialen en producent van filtratieoplossingen van lucht in industrie en utiliteit.

Lees verder

Over Vilton

Vilton ontwikkelt en produceert producten voor de sectoren bouw, infra en beton. We leveren de kennis, oplossingen, productsystemen en diensten om bouwprojecten optimaal te laten verlopen. Zo verhogen we de kwaliteit van bouwen, verkorten we de bouwtijd en verlagen we de bouwkosten waar mogelijk. Als bouwpartner verzorgt Vilton primair producten en diensten in vijf categorieën: afdichting, bekisting, dilatatie, opleggen en akoestiek.

Over Vlint

Vlint bestaat uit de divisies Filtratie, Luchtverdeling, Reconditionering en Solids handling. Zuiverheid. Dat is waarvoor we staan. Met unieke filtratieoplossingen, luchtverdeelsystemen,
luchtbehandelingskastrenovaties en bulkverwerkingstechnieken willen we in ieder gebouw en in de industrie zorgen voor een gezond en prettig binnenklimaat. Met Vlint kunnen klanten rekenen op een ‘360°-benadering’ die een zuiver klimaat en een veilig productieproces garandeert.

Vlint Holding richt zich in zijn MVO-beleid op circulariteit. Veel grondstoffen bestaan uit recyclaat dat een hoogwaardige nieuwe functie krijgt. Hiervoor implementeert Vlint ISO14001.

Cateringexpress de Prinsenhof
Emmeloord

Catering & Zorg met een verhaal

Catering & Zorg de Prinsenhof is een bedrijf dat al ruim 25 jaar maatschappelijk verantwoord onderneemt door te werken met mensen die een achterstand tot de arbeidsmarkt hebben. De Prinsenhof werkt met kandidaten die meer moeite hebben bij het vinden en vasthouden van een baan. Harry Willemsen, directeur: “Wij willen deze groep mensen een kans geven omdat zij ongewild thuis zitten en dolgraag aan het werk willen. Ook merken wij dat deze groep een goede aansluiting heeft bij de ouderen, die wij met de maaltijdservice bedienen.”

Lees verder

Bij Catering & Zorg de Prinsenhof worden kwetsbare mensen arbeidskansen geboden op meerdere terreinen. Zo biedt de onderneming naast catering ook tuin- en klusdiensten aan, hulp bij ICT-problemen, huishoudelijke karweitjes, zoals het opruimen van garages, schuren, en zolders maar ook het verrichten van boodschappen of het repareren van de fiets. Allerhande werkzaamheden die op een deskundige en correcte wijze worden uitgevoerd onder begeleiding van professionals die ervaring hebben.

Binnen ons hechte team staan plezier in het werk, vriendelijkheid en een ontspannen sfeer voorop. Een werksituatie waarin de medewerkers in een plezierige werkomgeving hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd voelen.

Henderson Creative Living
Zeewolde

Creative living

Henderson Creative Living is importeur en distributeur van onderhoudsvrije composiet tuinmaterialen, zoals schuttingen, tuinpalen, vlonderplanken en rabatdelen. Wij verkopen onze producten via www.henderson-living.com aan groothandels, hoveniers, aannemers en sinds kort ook aan particulieren. Omdat er geen tussenhandel is profiteren alle klanten altijd van de laagste prijs. De producten kunnen bekeken worden in onze showroom aan de Baardmeesweg 21a in Zeewolde. Ook is het mogelijk om via onze website proefstukjes aan te vragen.

Bureau LWPC
Swifterbant

Bureau LWPC verbindt mensen

Met Bureau LWPC BV zetten we ons in voor mensen in kwetsbare omstandigheden. Het kan hierbij gaan om: mensen met een klein sociaal netwerk (eenzamen), mantelzorgers of jongeren uit kansarme gezinnen.

Wij ontwikkelen en voeren deze projecten uit voor opdrachtgevers in het sociale domein. We zijn gestart in Flevoland, maar inmiddels ook in andere delen van het land actief. Onze methodieken zijn met name gericht op preventie en vroegsignalering. Inmiddels begeleiden we duizenden mensen in Nederland.

Lees verder

We hebben met een klein bedrijf groot effect in Nederland. Bureau LWPC is begonnen als eenmanszaak, inmiddels hebben wij onze onderneming kunnen uitbreiden met 11 werknemers op de loonlijst. We kiezen er bewust voor om nieuwe teamleden aan te nemen die starten vanuit een achterstandsituatie, bijvoorbeeld met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inclusie zit in ons DNA.

Erg trots zijn we op ons Aandachtcentrum, waarbij we via regelmatige telefonische aandacht ernstig eenzame mensen en overbelaste mantelzorgers kunnen ondersteunen. Ook verzorgen wij voor een grote uitvaartonderneming de nazorg voor partners van overledenen.

Door het ministerie van VWS en het ministerie van gezondheid op Curacao worden we als expertisebureau gezien. Wij worden onder meer gevraagd om lokale coalities tegen eenzaamheid te begeleiden.

Almere City FC
Almere

Almere City FC

Als jongste profclub van Nederland is Almere City FC steeds beter in staat vanuit haar maatschappelijke platform ‘Almere & the City’ aan sluiten zij bij sociale vraagstukken in de regio. Doelstelling van Almere & the City, met Rabobank en Voiceworks als trotse presenting partners, is activiteiten te initiëren, te faciliteren en/of te organiseren die zowel ten goede komen aan de club als aan Flevoland.

Lees verder

Daarbij ligt de nadruk op inclusiviteit en participatie in brede zin. De activiteiten richten zich op statushouders, eenzame mensen, kinderen die met educatie een steuntje in de rug kunnen gebruiken, armoede en inwoners va Flevoland met een afstand tot werk.

Met de harde voorwaarde dat alle onze inspanningen goed zijn voor club en regio als uitgangspunt zetten, spelers, trainers en medewerkers van Almere City FC zich onvoorwaardelijk in voor een leuker, socialer en gezonder Flevoland.

Verhoeff foods group B.V.
Urk

Verhoef Foods

Verhoeff Foods produceert op ambachtelijke wijze maaltijd soepen (Erwten- en bruine bonensoep),  diverse soorten salades (o.a. zalm- en huzarensalades), maaltijden, pasta gerechten en diverse vleesproducten. Wij leveren onze producten aan o.a. Albert Heijn, Jumbo, Spar, Boni, ziekenhuizen, ambachtelijke slagerijen en andere horecazaken. Het bedrijf leunt op al meer dan 30 jaar ervaring en innovatie, waarbij nadruk op kwaliteit en authentieke smaken ligt.

Lees verder

Verhoeff Foods levert in heel Nederland en gaat zich de komende decennia richten op internationale verkoopkanalen, waarbij we de nadruk gaan liggen op onze kwalitatieve en ambachtelijke producten voor zowel de grootafnemers als consumenten.

Genomineerden Windesheim Flevopenning voor beste Comakership 2020

Ellen de Bruin

Optimaliseren van het viewformulier proces

Om medicijnen te produceren dienen er allerlei gegevens aangeleverd te worden. Om dit proces te organiseren werd er gebruik gemaakt van het Pharmaceutical Packaging viewformulier. Dit formulier gaat langs 7 afdelingen die allerlei gegevens in dienen te vullen en af te tekenen op het formulier. Vervolgens wordt het fysiek naar de volgende schakel gebracht etc. Knelpunten die hierbij komen kijken zijn oa het kwijtraken van het formulier, lange transport tijden en er is totaal geen inzicht waar het formulier zich op welk moment bevind. Uiteindelijk zijn er 5 adviezen met implementatieplannen uitgebracht om deze knelpunten aan te pakken en het proces zo efficiënt mogelijk in te richten.

Lees verder

‘De frisse blik op een proces dat er al heel lang was, werd enorm gewaardeerd.’

Ellen zocht de uitdaging van het onbekende en koos voor de farmaceutische sector. ‘Voor mij een nieuwe wereld.’  Ze deed haar Comakership bij een Amerikaans farmaceutisch bedrijf, dat geneesmiddelen produceert. Hier heeft ze een werkproces dat per interne post verliep onder de loep genomen.

Onderzoeken en observeren

Ellen deed onderzoek naar een groot procesmatig vraagstuk, het pharmaceutical packaging proces. ‘Er werd al tijden gebruik gemaakt van een fysiek formulier voor de productie van verschillende medicijnen. Het formulier ging van afdeling naar afdeling en bleef nog wel eens ergens liggen of raakte kwijt. Dit vertraagde het proces om medicijnen te maken.’ Op het formulier zetten afdelingen een vinkje als ze bepaalde gegevens in een systeem hadden verwerkt. Daarna sturen ze het naar de volgende afdeling, enzovoort. Om uit te vinden waar de knelpunten precies ontstonden, heeft Ellen verschillende collega’s van meerdere afdelingen geïnterviewd. Ook heeft ze een aantal rondleidingen gehad bij andere vestigingen. ‘Ik wilde met eigen ogen zien hoe het proces er daadwerkelijk aan toe gaat, dus heb ik observaties uitgevoerd. Dit was erg leuk, maar ook heel leerzaam en nuttig voor het onderzoek!’

Tot het beste advies komen

‘De start van het Comakership vond ik lastig, omdat je dan nog geen idee hebt hoe je alles precies moet aanpakken. Het duurde even voordat ik mijn draai had gevonden, maar ik toen ik eenmaal helemaal in mijn onderzoek zat, werd het heel leuk! Ik heb er bewust voor gekozen om zo veel mogelijk belanghebbenden te interviewen omdat ik het erg belangrijk vond om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de situatie. Ik wilde het beste advies uitbrengen. Daarnaast vond ik het erg leuk dat ik met een frisse blik naar een project mocht kijken waar men al jarenlang mee werkt.’

Ellen heeft uiteindelijk vijf adviezen gegeven, waaronder het digitaliseren van het gehele proces, de het aanpassen van de route van het formulier en het veranderen van de kleur van de enveloppe waarin het formulier wordt verstuurd. ‘Een paar weken geleden kreeg ik een mail dat het laatste inmiddels is ingevoerd.’ Een mooie afsluiter van haar studie!

Ellen is een van de drie finalisten voor de Flevopenning.

Bekijk de opleiding Ad Officemanagement

Joost Eekman

De laadrobot stond ergens in een hoekje te verstoffen, maar dankzij Joost is hij inmiddels weer in gebruik. 

We hebben het allemaal wel eens ervaren: je levert je koffer in op de luchthaven en staat een paar uur later vol verwachting bij de bagageband op plaats van bestemming. Zou je koffer zijn aangekomen? Of staat deze nog ergens in een hoekje op Schiphol (of nog erger, aan de andere kant van de wereld)? Joost Eekman, inmiddels afgestudeerd Werktuigbouwkundige, heeft zijn Comakership bij de beheerafdeling van het bagagesysteem op Schiphol gedaan. Zijn onderzoeksresultaten hebben ervoor gezorgd dat het proces waardoor jouw koffer in het juiste vliegtuig eindigt, verbeterd is.

Lees verder

Een robot gered

Schiphol maakte gebruik van een laadrobot die koffers aan het eind van de band op een bagagekarretje kon leggen voor vervoer naar het vliegtuig. Men twijfelde echter aan de effectiviteit van de robot, waardoor mensen het zware werk hadden overgenomen. Omdat de robot inmiddels stond te verstoffen, lag er al een plan klaar om hem weg te halen. Dit plan moest alleen financieel onderbouwd worden en dat mocht Joost doen. ‘Uit mijn uitgebreide onderzoek kwam naar voren dat de laadrobot financieel én op het gebied van arbeidsomstandigheden juist vele malen beter presteert dan vooraf werd gedacht. Veel medewerkers kampten bijvoorbeeld met rug- en nekklachten, maar deze problemen nemen af als de robot hen helpt.

Nieuwe toekomst voor de bagagekelder

Het advies dat Joost heeft afgeleverd is niet in een la blijven liggen. ‘Direct na het opleveren van mijn project heeft het bagageteam mijn adviezen en onderbouwingen gebruikt om budgetten aan te vragen, zodat de aanbevelingen uitgevoerd kunnen worden. ‘Er wordt zelfs overwogen meer laadrobots aan te schaffen’, aldus een trotse Joost. Wie weet komt jouw koffer straks wel op de juiste plaats van bestemming door één van laadrobots die dankzij Joost een tweede leven hebben gekregen!

Joost is een van de drie finalisten voor de Flevopenning.

Bekijk de opleiding Engineering

Romana Bougottaya

‘Mijn advies is opgevolgd: het onderzoek naar een geautomatiseerd systeem is in gang gezet.’

Vaak moest ik uitleggen wat mijn onderzoek inhield, want het is best ingewikkelde materie.’ Romana deed onderzoek naar methodes om de kostprijs te berekenen. Dit deed ze zo goed dat haar opdrachtgever NCOI er direct mee aan de slag gaat.

De complexiteit sprak mij aan

Romana vertelt enthousiast waarom ze juist deze Comaker heeft gekozen: ‘De complexiteit van het vraagstuk en de uitdagingen binnen het bedrijf spraken mij aan.

Lees verder

De NCOI-groep is ontstaan door verschillende fusies en overnames. De administratieve afdelingen van de verschillende organisaties waren nog niet volledig samengevoegd. Hierdoor had de NCOI onvoldoende zicht op de kosten voor maatwerkopleidingen voor bedrijven en daarmee op de winstgevendheid. Mijn opdracht was advies geven over een systeem dat de kostprijs voor dit soort projecten kan bepalen.’

Voortvarende aanpak

Romana vond het best een uitdaging om haar onderzoek te doen in een organisatie waar de administraties nog niet volledig waren samengevoegd. Romana: ‘Ik heb veel medewerkers van NCOI geïnterviewd en ik heb interne informatie opgevraagd. Zo kreeg ik een duidelijker beeld van de gemaakte kosten. Daarna onderzocht ik welke methode het bedrijf gebruikte voor het berekenen van de kosten en daar heb ik een aantal theorieën naast gelegd. Ik kwam er onder andere achter dat de huidige berekeningsmethode niet goed aansloot op de organisatiestructuur. In de theorieboeken over kostprijsbepaling vond ik twee theorieën die wel goed toepasbaar zijn binnen de NCOI Groep.’ NCOI heeft haar advies overgenomen en hier is Romana supertrots op. ‘Ze gaan ook op zoek naar een passend geautomatiseerd systeem om de interne kosten op een juiste manier te kunnen doorbelasten.’

Tijdens haar Comaker kreeg ze veel hulp van haar collega’s. ‘Dat was echt superfijn. Het was in het begin best lastig om de complexiteit van het bedrijf te doorgronden. De praktijk bleek toch ingewikkelder dan in de boeken staat beschreven.

Gaaf dat ik ben genomineerd!’

Dat ze is genomineerd voor de Flevopenning voor beste Comakership vindt Romana gaaf! ‘Ik had het niet verwacht. Vaak gaan de nominaties naar projecten met tastbare producten, zoals een app of robot en niet zo vaak naar adviesopdrachten.’

Romana is een van de drie finalisten voor de Flevopenning.

Bekijk de opleiding Finance & Control