IsoniQ

Urk

Isoniq, het verbindend element in dak- en gevelisolatie

Isoniq is gespecialiseerd in slimme, innovatieve oplossingen voor de bouw. Het bedrijf combineert het bedenken van innovaties met het produceren van bouwknoop oplossingen binnen de isolatieschil van gebouwen.

Isoniq werkt nauw samen met producenten en innovators uit de bouwsector om zo te voldoen aan de hoogste bouw-, en isolatiestandaarden voor lastige detailleringen. Onze producten zijn de nieuwe standaard voor de ideale aansluitingen van isolatievlakken, waarmee lastige details volledig isolerend en razendsnel uitgevoerd worden.

Lees hier verder

Op basis van eigen octrooien worden projectmatig bouwproducten gedimensioneerd in 3D (BIM) onder de merknamen Dakstand en Muurvoet. Afwijkende vormen en oplossingen worden als Specials aangeboden.

Isoniq is een bedrijf met een mix van R&D, advisering, verkoop, engineering en productie. Binnen deze keten zijn een grote variëteit van mensen met hun eigen talenten nodig.

Onze medewerkers worden intern opgeleid. Hierdoor is CV ondergeschikt maar letten we meer op potentie en motivatie. Door deze manier van selecteren hebben onze medewerkers een gevarieerd achtergrond. Voor ons is personeel het belangrijkste productiemiddel, ongeacht achtergrond, etniciteit, arbeidshandicap of andere maatschappelijke stempel. Wij behandelen elkaar zoals we zelf behandeld zouden willen worden.  Wij hebben voor buitenstaanders meerdere medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst, maar voor ons zijn het gewaardeerde collega’s.

Micronic

Lelystad

Micronic is een zelfstandige Nederlandse onderneming met het hoofdkantoor in Lelystad.
In Nederland vinden de meeste activiteiten plaats bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe producten, het produceren van kunststofproducten en het bouwen van fijnmechanische apparatuur. In de Verenigde Staten hebben wij ook een vestiging die voornamelijk de Amerikaanse markt bedient.

In ruim 35 jaar heeft Micronic zich gespecialiseerd in de ontwikkeling, vervaardiging en de verkoop van zowel ongecodeerde als gecodeerde systemen voor monsteropslag.

Lees hier verder

Onze producten vinden wereldwijd toepassing in researchcentra en laboratoria die actief zijn op het gebied van humaan, veterinair en farmaceutisch onderzoek: Micronic is een begrip in de wereldwijde Life Sciences markt.

Philadelphia

Zeewolde

Philadelphia Zorg

Philadelphia ondersteunt door heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking en helpt zo iedereen om het beste uit zichzelf te halen. Er zijn mensen die bij ons wonen, werken, intensieve zorg krijgen en we bieden ook ambulante begeleiding. We weten hoe belangrijk het is om verbinding te maken en te behouden in de buurt. We werken samen met andere zorgaanbieders, vrijwilligersorganisaties, gemeenten en ondernemers uit de omgeving. Zodat we iedereen maatwerk kunnen bieden en succesvol bijdragen aan een prettig leven.

Lees verder

Participatie is belangrijk

Iedereen wil zich ontwikkelen, werken of een passende baan vinden. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij en bieden ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deze mogelijkheden. In Zeewolde heeft Philadelphia meerdere locaties. Zo hebben we twee locaties waar mensen wonen en 24 uur zorg krijgen, een dagbestedingslocatie en mogelijkheden voor ambulante begeleiding of hulp op de arbeidsmarkt. De verschillende locaties bieden plek aan medewerkers die willen re-integreren, werkervaring op willen doen of zelfs een opleiding willen volgen. Met al die medewerkers kijken wij graag naar mogelijkheden en naar kansen. Goede begeleiding en duurzame inzetbaarheid zijn, naast aandacht en plezier, belangrijke kernwaarden voor ons.

Staatsbosbeheer

Almere

Staatsbosbeheer staat al 120 jaar voor beter beschermen, meer beleven, duurzaam benutten van natuur in Nederland. Naast het beheren van de 275.000 ha speelt Staatsbosbeheer een maatschappelijke rol van betekenis op tal van terreinen. We werken samen met ondernemers, maar ook met instellingen voor jeugd, gezondheidszorg en arbeidsparticipatie. We zoeken actief naar nieuwe samenwerkingspartners.

In Flevoland heeft Staatsbosbeheer verregaande samenwerking met verschillende organisaties in het sociale domein. Buiten in de natuur bieden we een gezonde en prikkelvrije omgeving om te werken.

Lees verder

In Almere bijvoorbeeld waar we al jaren een mooie samenwerkingsrelatie hebben met GGZ-instellingen en Reclassering Nederland. Daarnaast werken we intensief samen met het ministerie om een duurzame invulling te geven aan de banenafspraak.

Deze organisaties leveren een onmisbare bijdrage, niet alleen aan het werkplezier voor velen en betere mogelijkheden op de arbeidsmarkt, maar ook aan de kwaliteiten van de natuur in Flevoland!

Stoker Vogelaar

Biddinghuizen

Stoker Vogelaar is een internationaal opererend sorteer-, verpakkings- en handelsbedrijf in biologische appels, peren en pruimen. Stoker Vogelaar levert het hele jaar door biologisch fruit van de hoogste kwaliteit aan de detailhandel, grote en kleine handel en verwerking. Stoker Vogelaar is de schakel tussen de teler en klant om vers en gezond fruit te verstrekken aan klanten met respect voor mens, maatschappij en milieu.

Stoker Vogelaar streeft naar duurzaamheid en maatschappelijke winst op lange termijn, voor dier, plant en milieu, maar ook voor de mensen in en om het bedrijf.

Lees hier verder

Alle productieactiviteiten, zoals het verwerken van het fruit in het daarvoor bestemde fust, worden door onze productiemedewerkers uitgevoerd. Zij doen dit elke dag met kennis, plezier en passie. Wij betrekken zoveel mogelijk mensen uit de directe omgeving van ons bedrijf. Dit zorgt voor een maatschappelijke betrokkenheid in onze omgeving.

Biologisch is één van de facetten van duurzaamheid en dat betekent voor Stoker Vogelaar BV meer dan alleen maar biologisch geteelde producten. Mensen in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt hoort voor ons bij sociale duurzaamheid. Zo ontstaat een win-win situatie; wij worden geholpen met onze productieactiviteiten en zij nemen weer deel aan de arbeidsmarkt.

Tesselaar Alstroemeria

Luttelgeest

Tesselaar Alstroemeria is dit jaar 30 jaar gevestigd in Luttelgeest. Destijds gestart met 1 kas van 2 hectare momenteel 3 locaties en 10 hectare groot. Tesselaar teelt enkel de snijbloem Alstroemeria, veel gebruikt in mengboeketten. De afzet gaat zowel rechtstreeks naar de klant als via de veiling.

Wat niet iedereen weet is dat Tesselaar momenteel de grootste alstroemeriakweker onder glas is in Europa. Jaarlijks worden ruim 26 miljoen stelen geproduceerd. De oogst vindt jaarrond plaats, vandaar dat er altijd wel 50 personen werkzaam zijn, zomers loopt dit op naar 80 personen.

Lees verder

Bepaalde taken van het werk lenen zich uitstekend voor mensen die re-integreren of extra begeleiding nodig hebben. Waar mogelijk zetten we ons in om deze doelgroep aan werk te helpen.
Bijna al het personeel staat op de loonlijst, wij geloven in verbinding en betrokkenheid. Zomers en ’s winters organiseren we een gezellige avond met het hele bedrijf.

Vanaf 2016 berekenen wij jaarlijks onze milieu footprint: dit gaat zowel over CO₂ uitstoot, als waterverbruik, toxiciteit etc. We zetten ons constant in om het bedrijf te verbeteren.

Dagelijks aan de slag om mooie bloemen met een lang vaasleven te produceren waar mensen blij van worden: daar worden wij blij van!