Tegen de zeshonderd Flevolandse ondernemers waren er op vrijdagavond 10 juni getuige van dat Classic Mike uit Zeewolde de Flevopenning TOPonderneming 2022 in ontvangst mocht nemen.
Het Congres Paviljoen op het Floriade Expo 2022 terrein in Almere was het podium van de 17e editie van deze begeerde Flevopenning, die werd uitgereikt door gedeputeerde economische zaken Jan-Nico Appelman.

De Windesheim Flevopenning Comakership ging dit jaar naar het comaker-project ‘Schoon op weg naar morgen” van de studenten Lise van Oosterhoudt, Fabio Groen en Maurice van Veen. Zij bedachten voor ACE Carwash in Weesp een grensverleggende wasstraat – Omni genaamd – bestaande uit robots, 3D scanners en een biologische waterzuiverende plantenmuur.

De Aeres Green Changemaker Flevopenning voor de veranderaars van de toekomst ging naar het studentenbedrijf PetPillow van Mariska van der Meer, Madelon van Minne en Lisanne Slotboom. Zij bedachten een comfortabel hondenkussen met verwisselbare vulling gemaakt van gerecyclede matrassen.
Tenslotte werden de RWF Ambassadeurs Participatie van de inclusieve arbeidsmarkt benoemd. Tezamen en om beurten dragen zij dit jaar als ‘Participatie Roeptoeter’ het inclusieve werkgeverschap in Flevoland uit. De zes door hun gemeente voorgedragen Ambassadeurs Participatie 2022 zijn: AppliFire (Almere); Econowind (Zeewolde); Besstrade (Lelystad); Vierboer (Swifterbant); Jumbo Hofstee/Philadelphia (Urk) en Efka (Emmeloord). Zij werden benoemd op grond van hun getoonde Sociaal Inclusief Werkgeverschap rond het thema: ’50-Plus: Ongekend Talent’.
Met minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en voorzitter MKB-Nederland Jacco Vonhof en juryvoorzitter Jan-Nico Appelman, Annemarie Jorritsma en Maaike Veeningen sprekers was weer een mooie en interessante avond.