Traditioneel is de dresscode tijdens het Flevopenningengala black tie. Onze gastheer gemeente Noordoostpolder heeft dit jaar de voorkeur uitgesproken dat ook de dresscode business casual chique toegestaan is.

Business casual chique betekent letterlijk vertaald, keurig, netjes. Het is dan ook logisch dat men bij een bepaalde gelegenheid niet in doordeweekse kleding verschijnt. Doet men dit wel, dan zul men behoorlijk opvallen, in negatieve zin.

Broekpakken, pantalons, jurken, rokken, overhemden; dit zijn een aantal voorbeelden van wat men zou kunnen aantrekken naar een bepaalde gelegenheid waar een chique dresscode is gevraagd. De grote truc is het combineren ervan. U wilt zowel niet undressed als overdressed verschijnen.

Kleuren en accessoires
Men kan best voor iets kleur kiezen bij de dresscode chique, maar gebruik bij voorkeur geen schreeuwende kleuren. Dit wordt al snel als casual of feestelijk gezien. U kunt bijvoorbeeld wel voor pasteltinten gaan. Ook kunt u in de zomerperiode prima een lichtblauw overhemd combineren met een donker pak. Dit straalt alsnog iets chique’s uit en dat is juist de bedoeling.

Opvallende teksten of opdrukken zijn niet gewenst bij deze dresscode. Men kan uitstralen dat men er niet genoeg moeite voor heeft genomen zich netjes en fatsoenlijk c.q. chique te kleden.

Heren

De meest voorkomende kleuren op gelegenheden waarbij men chic gekleed dient te gaan, zijn zwart, wit en grijs. Ook donkerblauw en donkergrijs doen het goed. Witte accenten zorgen meestal voor de brekende kleur in het donkere geheel, wat het dus de chique uitstraling geeft.

Dames

Vrouwen kunnen op de volgende punten letten:
* Vermijd diepe decolletés, of een diepe inkijk in je kleding.
* Draag een mooie japon, rok, een nette broek of broekpak.
* Een spijkerbroek of jeansachtige broek wordt niet gedragen bij de casual chique dresscode.
* Een effen jurk mag natuurlijk ook. Houd wel rekening met de lengte van je jurk. De jurk moet minstens tot op je knie komen. Lengtes die erboven komen zien er al gauw te uitdagend en onprofessioneel uit.
* Zorg er voor dat je haar er verzorgd eruit ziet. Dit betekent niet dat je je haar per se in een strakke knot dient te dragen of het opgestoken te hebben; als het maar een verzorgde uitstraling geeft.
* Als je moeite hebt om een goede keuze te maken wat betreft schoenen: je hoeft niet per se op pumps te verschijnen. Dit mag uiteraard wel, maar lage schoentjes, of lage schoentjes met een klein hakje zijn ook prima.