Persberichten 2017

Persbericht nr. 6 – 13 maart 2017

Anita Witzier presenteert Flevopenningen Ondernemersgala 2017

·         19 mei vijfhonderd topmensen bijeen bij Balk Shipyard op Urk

Lelystad/Urk, 13 maart 2017 – TV-programmapresentatrice Anita Witzier (KRO) gaat het Flevopenningen Ondernemersgala 2017 presenteren.

Dit provinciebrede ondernemersevent wordt op vrijdag 19 mei georganiseerd bij Balk Shipyard op Urk. Tijdens het gala worden de jaarlijkse Flevopenningen uitgereikt. Naar verwachting zullen zo’n 500 beslissers uit het bedrijfsleven, het bestuur en de politiek, de uitreiking bijwonen. Onder hen niet alleen topmensen uit Flevoland; er zijn ook landelijke politici aanwezig zijn en kopstukken uit het bedrijfsleven zoals Cees Oudshoorn, directeur VNO-NCW.

Lees verder

De Stichting Flevopenningen is sinds 2004 actief en is inmiddels uitgegroeid tot een invloedrijk platform waarop het Flevolandse bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen worden gestimuleerd tot lucratieve onderlinge samenwerking en versterking. Het Flevopenningen Ondernemersgala is het jaarlijkse terugkerende evenement waar de verschillende partijen samenkomen.

Het Flevopenningen Ondernemersgala is de langstlopende georganiseerde ondernemersactiviteit in Flevoland en de uitreiking van de Flevopenningen is inmiddels een traditie. De ondernemersprijzen worden breed gedragen, waarbij de samenwerking en de verbinding tussen het gezamenlijke bedrijfsleven en de overheid van essentieel belang zijn. De partners van het Flevopenningen Ondernemersgala 2017 zijn: Provincie Flevoland, Windesheim Flevoland, Flevoland werkt, Gemeente Urk en VNO-NCW Midden.

//Einde bericht

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectbureau Stichting Flevopenningen,
Paula van der Woude 06-19 71 43 23.

Persbericht 5 – 16 februari 2017

De zes genomineerden voor Flevopenning Participatie zijn bekend

  • Uitreiking op 19 mei tijdens Flevopenningen Ondernemersgala

Almere, 16 februari 2017  – Zes Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor Participatiepenning 2017.  De maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet zijn: Stichting Thuiszorg De Versterking (Almere), Recreatieboerderij De Sternhof (Zeewolde); Restaurant KFC (Lelystad), Familiebedrijf Zuidberg (Ens),  AB Tuinstyling (Urk) en Vereecken Fruit  (Dronten). De winnaar wordt op 19 mei tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen op Urk bekendgemaakt.

Lees meer

De Participatie Flevopenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en de sociale partners in het kader van de Participatiewet en de Banenafspraak samen aan de realisatie van banen voor mensen een afstand tot de arbeidsmarkt. Landelijk moeten er in 2026 100.000 extra banen in het bedrijfsleven bijkomen en 25.000 bij de overheid. Voor Flevoland betekent dit 644 extra banen in 2017, waarvan 412 bij het bedrijfsleven en 232 bij de overheid. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ richt het RWF zich op werkgevers die inzien dat mensen met een arbeidsbeperking van grote waarde kunnen zijn voor hun bedrijf.

In 2016 werd de Participatie Flevopenning voor het eerst uitgereikt en kwamen er al prachtige voorbeelden voorbij van werkgevers die buiten de gebaande paden durven te ondernemen en met een sociale én ondernemende blik ruimte maken binnen hun bedrijf. De prestigieuze onderscheiding in 2016 ging naar Daklapack Europe in Lelystad.

De samenwerkende gemeenten gebruiken het populaire Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen, dat dit jaar bij Balk Shipyard op Urk worden gehouden, als het podium om nut en noodzaak te benadrukken van een inclusieve arbeidsmarkt, waarin Iedereen met arbeidsvermogen in staat moet worden gesteld om mee te doen.

Tom Lansink, voorzitter van de Stichting Flevopenningen, zegt: “Het streven is om voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt te realiseren. Dat is een brede opdracht waarbij  er beroep wordt gedaan op het maatschappelijk verantwoord ondernemen van werkgevers. De zes genomineerden voor de Participatiepenning 2017 hebben laten zien dat zij ieder op hun eigen terrein excellent presteren in het kader van de Participatiewet.”

//Einde bericht

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectbureau Stichting Flevopenningen,
Paula van der Woude 06-19 71 43 23.

Persbericht 4 – 31 januari 2017

Flevopenningsleutel op Urk  afgegeven!

Lelystad, 31 januari 2017 – Op vrijdag 27 januari jl. werd door voorzitter Tom Lansink de sleutel voor het Flevopenningen Ondernemersgala 2017 officieel overhandigd aan burgemeester Pieter van Maaren en Daan Balk van Balk Shipyard.  Zowel burgemeester Van Maaren als de heer Daan Balk toonden zich verheugd dat Urk op vrijdag 19 mei a.s. de genomineerden voor de Flevopenningen  en hun gasten ontvangt. Zij spraken hun vertrouwen uit in de organisatie van het Ondernemersgala dat traditiegetrouw rond de 450 ondernemers, bestuurders en politici uit de gehele provincie trekt.

Lees meer

Het Flevopenningen  Ondernemersgala wordt op 19 mei a.s. gehouden bij Balk Shipyard. Tijdens een groots opgezet dinerprogramma zullen de aanwezige beslissers uit het bedrijfsleven, het bestuur en de politiek de uitreiking van de Flevopenningen bijwonen. De prijzen worden toegekend aan ondernemingen in Flevoland die onder andere succesvol, innoverend en duurzaam zijn en die een economische betekenis hebben voor Flevoland. Er worden Flevopenningen uitgereikt voor Excellent Ondernemerschap, Innovatie, Beste Comakership van Hogeschool Windesheim Flevoland en Participatie.

De kandidaten voor Excellent Ondernemerschap en Comakership zijn reeds bekend. Eind van de maand worden de genomineerden bekend gemaakt voor de Participatiepenning, die bestemd is voor het  maatschappelijk meest betrokken bedrijf dat zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van de Participatiewet.                                                     Innovatieve bedrijven of ondernemers kunnen zich tot vrijdag 17 februari 2017 aanmelden of aangemeld worden voor de Flevopenning Meest Innovatieve Onderneming (www.flevopenningen.nl).   De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury en hoofdjury. Voorzitter van de hoofdjury is Jan-Nico Appelman, gedeputeerde economische zaken van Flevoland.

//Einde bericht

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectbureau Stichting Flevopenningen,
Paula van der Woude 06-19714323.

Persbericht 3 – 16 januari 2017

Alle genomineerden Flevopenning Toponderneming 2017  bekend!

Lelystad, 16 januari 2017 — Alle zes de genomineerden voor de Flevopenning Toponderneming 2017 zijn dit weekeinde bekend gemaakt. De zes Flevolandse toppers onderscheiden zich door excellent ondernemerschap en worden op 19 mei 2017 bij Balk Shipyard op Urk tijdens het Ondernemersgala van de stichting Flevopenningen aan de aanwezige ondernemers, bestuurders en politici gepresenteerd. Uit de zes  genomineerden wordt de Flevolandse Toponderneming 2017 gekozen.

De zes genomineerden zijn:

  • Loading Systems – Lelystad
  • Dimensio – Almere
  • MCM – Marknesse
  • MDV Beheer BV – Urk
  • Schaap Holland –Biddinghuizen
  • Bio Brass – Zeewolde

In 2016 ging de begeerde onderscheiding naar de  Marfo Food Group uit Lelystad, die de Flevopenning uit handen van Flevolands gedeputeerde Jan Nico Appelman mochten ontvangen.

Lees meer

Windesheim Flevopenning Comakership        

Eerder werden uit 10 teams van studenten van Windesheim Flevoland, die zich  door middel van een pitch van hun Comakership aan de Windesheim jury presenteerden, drie kandidaten aangewezen als genomineerden voor de Windesheim Flevopenning voor beste Comakership.

De genomineerden zijn:

  • Comakership De Flevolandse Zaak – Studenten: Matthijs Venema – Barry Staub – Justin Lorent
  • Comakership Spiral Tower – Studenten: Maro Lange – Nick Rots
  • Comakership Tapautomatisering Van Duijnen Horeca B.V. – Student: Samantha Voorneveld

In 2016 ging de Windesheim Flevopenning voor het beste Comakership naar Team SPOT voor Light Challenge, dat een lichtplan voor de Markt in Almere-Haven ontwikkelde. Zij kregen de prijs uitgereikt door oud-burgemeester van Lelystad Margreet Horselenberg

Participatiepenning

Ook in 2017 zal de Participatiepenning voor maatschappelijk ondernemerschap worden uitgereikt. Met de penning  worden uitzonderlijke prestaties van ondernemingen in het kader van de Participatiewet onderscheiden. De sponsor van de Participatiepenning is Flevolandwerkt.  In dit  samenwerkingsverband werken de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk, de werkgeversorganisatie VNO-NCW, de vakbonden FNV en CNV en het UWV,  samen aan een inclusieve arbeidsmarkt, waarbij er naar wordt gestreefd  dat iedereen de kans krijgt om mee te doen en niemand aan de kant staat.

De zes Flevolandse gemeenten dragen elk een bedrijf  voor, die voor de Participatiepenning in aanmerking komt. De kandidaten zijn allen maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet.

In 2016 kreeg Daklapack uit Lelystad de Participatiepenning  uit handen de Almeerse wethouder Froukje  de Jonge, voorzitter van Flevolandwerkt.

Flevopenning Innovatie

Tot vrijdag 17 februari 2017 kunnen bedrijven of ondernemers zich aanmelden of aangemeld worden voor de Flevopenning Meest Innovatieve Onderneming. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury en hoofdjury. Voorzitter van de hoofdjury is Jan-Nico Appelman, gedeputeerde economische zaken van Flevoland. Uit de aanmeldingen zullen drie nominaties worden aangewezen, waarna  tijdens het Ondernemersgala op Urk de winnaar bekend wordt gemaakt.

In  2016 werd door Hans de Graaf, directeur MKB ING Nederland en directielid van ING Zakelijk Nederland, de Flevopenning Innovatie uitgereikt aan VABO Composites B.V. uit Emmeloord.

//Einde bericht

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectbureau Stichting Flevopenningen,
Paula van der Woude 06-19714323.

Persbericht 2 – 12 januari 2017

Flevolandse bedrijven maken kans om gekozen te worden als meest innovatieve bedrijf van Flevoland

·         Aanmeldingen nominaties Flevopenning Innovatie tot 17 februari 2017 mogelijk

Lelystad, 12 januari 2017 – Tot vrijdag 17 februari 2017 kunnen bedrijven of ondernemers zich aanmelden of aangemeld worden voor de Flevopenning Meest Innovatieve Onderneming. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury en hoofdjury. Voorzitter van de hoofdjury is Jan-Nico Appelman, gedeputeerde economische zaken van Flevoland. Er zullen drie nominaties worden aangewezen, waarna  op vrijdag 19 mei 2017 tijdens het 13e Flevopenningen Ondernemersgala de winnaar bekend wordt gemaakt. In april 2016 werd de Flevopenning Innovatie uitgereikt aan VABO Composites B.V. uit Emmeloord.

Lees meer

Het Flevopenningen Ondernemersgala is op vrijdag 19 mei 2017 te gast bij het Balk Shipyard, E. Bakkerkade 1 op Urk. De kaartverkoop voor dit grootse ondernemersgala gaat op 1 februari a.s. van start.

Stichting Flevopenningen is sinds 2004 verantwoordelijk voor de uitreiking van diverse Flevopenningen. De prijzen worden toegekend aan ondernemingen in Flevoland die onder andere succesvol en innoverend zijn en die een economische betekenis hebben. Ook wordt een bedrijf onderscheiden dat uitzonderlijke prestaties levert in het kader van de Participatiewet. De Windesheim Flevopenning voor het beste comakership wordt voor de 3e keer uitgereikt.

De criteria voor de Flevopenning Meest Innovatieve onderneming staan op de website van de Flevopenningen: https://flevopenningen.nl/genomineerden/criteria-flevopenning-meest-innovatieve-onderneming/. Daar kan ook het aanmeldformulier worden gedownload.

//Einde bericht

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectbureau Stichting Flevopenningen,
Paula van der Woude 06-19714323.

Persbericht 1 – 16 december 2016

Flevopenningen 2017 op Urk

·         Ondernemersgala 19 mei 2017 bij Balk Shipyard

Lelystad, 14 december 2016 – De 13e editie van het Flevopenningen Ondernemersgala  wordt op vrijdag 19 mei 2017 bij Balk Shipyard op Urk gehouden. Het provinciebrede ondernemersevenement wordt door de stichting Flevopenningen georganiseerd om prijzen toe te kennen voor excellent ondernemerschap, baanbrekende innovatie, succesvol Windesheim co-makership en sinds vorig jaar voor uitzonderlijke prestaties in het kader van de Participatiewet.

“Ik ben blij dat de Flevopenningen als voorheen door alle bedrijfskringen wordt ondersteund en dat we weer terug zijn op Urk, waar we in 2011 ook al eens te gast waren”, zegt Tom Lansink, voorzitter van de Stichting Flevopenningen.

Lees meer

“We zijn uitgegroeid tot een provinciebreed en invloedrijk platform waarop bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen worden gestimuleerd  tot lucratieve onderlinge samenwerking en innovatie.”

 

De Stichting Flevopenningen is sinds 2004 verantwoordelijk voor de uitreiking van de Flevopenningen. De prijzen worden toegekend aan ondernemingen in Flevoland die onder andere succesvol, innoverend en duurzaam zijn en die een economische betekenis hebben voor Flevoland.

Voor de Flevopenning Toponderneming wijzen de bedrijfskringen ieder hun kandidaten aan. De kandidaten voor de Flevopenning Windesheim Co-makership worden door Windesheim Flevoland genomineerd en de kandidaten voor de Participatiepenning worden door de zes Flevolandse gemeenten aangewezen. Voor de Flevopenning Innovatie kunnen bedrijven tot en met 1 februari 2017 aangemeld worden. Geïnteresseerden nemen daartoe contact op met het secretariaat van de Stichting Flevopenningen: info@flevopenningen.nl.

Het Flevopenningen Ondernemersgala is de langstlopende georganiseerde ondernemers-activiteit in Flevoland en de uitreiking van de Flevopenningen is inmiddels een provinciebrede traditie. De ondernemersprijzen worden breed gedragen, waarbij de samenwerking en de verbinding tussen het gezamenlijke bedrijfsleven en de overheid van essentieel belang zijn.

De partners van het Flevopenningen Ondernemersgala 2017 zijn: Provincie Flevoland; Windesheim Flevoland; Flevoland werkt; Gemeente Urk en VNO-NCW Midden.

//Einde bericht
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectbureau Stichting Flevopenningen, Paula van der Woude 06-19 71 43 23.