De genomineerden voor de Flevopenningen 2015 waren…

GICOM B.V.

uit Biddinghuizen

GICOM BV is in 1984 te Biddinghuizen ontstaan en bevat vandaag de dag de volgende bedrijfsonderdelen: GICOM Composting Systems, GICOM Metaalbewerking, producent van organische meststoffen KOMECO en GICOM Jachtcentrum.

De roots van GICOM liggen bij de klimaattechniek van teeltcellen voor champignons. Naast regeltechniek voor de champignonteelt werden er later ook technische installaties voor diverse composteringsmethoden ontwikkeld. GICOM ontwerpt en realiseert de composteringstechniek in eigen beheer.

Lees meer

De GICOM-technologie is de afgelopen dertig jaar wereldwijd toegepast bij vele installaties, waaronder KOMECO (onderdeel van GICOM). KOMECO heeft zich gespecialiseerd in het verwerken van dierlijke meststoffen tot gecomposteerde organische mestkorrels. De mestkorrels dragen bij aan een duurzaam bodembeheer en worden wereldwijd geëxporteerd.

GICOM Metaalbewerking heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een belangrijke rol als toeleverancier van diverse grote machinebouwers. De productieruimte van 6500 m2 in Biddinghuizen is voorzien van de nieuwste generatie CNC machines waar vakmanschap en hightech engineering ervoor zorgen dat ieder product van ontwerp tot aflevering voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

In totaal bestaat het GICOM team uit ongeveer 85 medewerkers. GICOM draagt dagelijks het gezegde van de oprichter en eigenaar Gé Groenenboom uit: “Het werk is nooit af er valt altijd iets te innoveren of te verbeteren”.

Juryrapport

HEBO Verhuur B.V.

uit Lelystad

Sinds 1988 verzorgt HEBO Verhuur BV  tapijt voor beurzen, tentoonstellingen, events en project. Of het nu gaat om een rode loper voor een officiële gelegenheid of het stofferen van een zakenbeurs: HEBO staat 24 uur per dag voor u klaar.

Met onze recyclebare kwaliteit ECO Basic dragen wij bij aan MVO ondernemen. Samen met een aantal fabrikanten maken wij de vertaalslag dat Duurzaam ondernemen niet altijd Duur hoeft te zijn!

Lees meer

Wij hebben in 2014 ruim 350 ton tapijt gerecycled!!

Als Lelystads bedrijf zijn wij preferred supplier van de Jaarbeurs te Utrecht.

Totaal werken wij voor ruim 600 klanten in binnen- en buitenland.

N.B. Onze naam wordt op 1 april 2015 gewijzigd in HEBO Flooring Solutions BV.

HEMUBO B.V.

uit Almere

Hemubo is gespecialiseerd in renovatie en onderhoud gericht op strategische duurzaamheid en resultaatgerichtheid.
Hemubo loopt vooruit en bewijst dit door het winnen van uiteenlopende prijzen zoals de Graydon-Award waarmee Hemubo tot de top behoort van financieel gezonde bedrijven in de branche, de Cobouw Award voor het best presterende bouwbedrijf tijdens de crisis en de prijs voor ‘het beste project’ van Vestia Rotterdam. Met het project Lingewijk (Gorinchem, hoogwaardige renovatie 128 woningen) kreeg Hemubo van zowel het publiek als van de Stichting Stadsherstel de Stadsherstelprijs.

Lees meer

Hemubo profileert zich als kennispartner voor haar opdrachtgevers en ontzorgt deze zowel waar het gaat om technisch advies als waar het gaat om bewoners- en wijkaangelegenheden.

Innovaties spelen een prominente rol, zowel op proces- als op productniveau. Technische innovaties zoals het eigen opplussysteem, een bijzonder ventilatiesysteem en de toepassing van schuim om op een  snelle en veilige manier asbest te saneren. Voor sociale duurzaamheid heeft Hemubo onder andere het ‘buren-erf’ geïntroduceerd, welk symbool staat voor samenleving en samenwerking tussen bewoners.

Duurzaamheid is een belangrijk begrip. Haar grootste impact zit op het ontwikkelen van zo duurzaam mogelijke woningen. Steeds vaker adviseert zij haar opdrachtgever om binnen dezelfde (financiële) kaders energiezuinigere woningen te realiseren.

De Oude Bieb

uit Zeewolde

In het hart van Zeewolde staat De Oude Bieb. De Oude Bieb: de plek om lekker te lunchen, bij te praten, spullen te kopen of gewoon om een boek te lezen. Je spreekt er af met vriend(inn)en, je moeder, buren, hobbyclub, of je hebt zomaar een toevallige ontmoeting in de gezellige ruimte waar iedereen welkom is.

In de Oude Bieb vind je de grootste collectie 2e hands boeken van Zeewolde! Cd’s, lp’s, vintage meubels en een keur aan grappige, vernieuwende, bijzondere concepten. Er is een toko, een babywinkel met eigen atelier, een pedicure en Tante Betsy heeft haar jurkjes in de uitverkoop. Een leeszaal met uitzicht op de winkelstraat, een glazen vergaderzaal en diverse (flexibele) werkplekken.

Lees meer

Informeer naar de (huur)mogelijkheden! Ook staat De Oude Bieb voor duurzaam en met een Banna Banna product kom je thuis met een bijzonder cadeau.

Zin in een kop koffie of thee met huisgemaakte muffins of taart? Of zomaar een bezoekje om de sfeer zelf mee te maken? Doen! O ja, het spreekt voor ons voor zich dat al ons eten en drinken op een verantwoorde, duurzame manier wordt geproduceerd.

Verhage Fruit

uit Luttelgeest

Het moderne fruitteeltbedrijf van de familie Verhage is een bedrijf dat je niet kunt missen wanneer je over de Oosterringweg rijdt. De kolossale appel die aan de weg staat nodigt uit om het bedrijf te bezoeken.

Verhage Fruit is een familiebedrijf. Opa en oma Verhage begonnen in 1950 het bedrijf op de voormalige zeebodem. In de jaren zestig starten zij al de huisverkoop, zoons Bert en Piet bouwden dit verder uit en hún zoons Peter en Bert  geven er momenteel weer een moderne invulling aan. De boerderijwinkel is namelijk eind 2014 drastisch verbouwd. Hierdoor behoort deze tot de mooiste van Nederland.

Lees meer

In de boerderijwinkel zijn producten te koop van de eigen boerderij en van boerderijen uit de omgeving. Ook is er een slijterij in de winkel aanwezig.

Het fruitteeltbedrijf omvat een 24 ha. Hierop worden diverse soorten appels, peren en kersen verbouwd. De afzet hiervan is geheel in eigen handen.

Uniek in Nederland is de destilleerderij van de familie Verhage, waarin ze hun eigen appels, peren en kersen in een koperen ketel omtoveren tot een aromatische borrel.

Ook worden er nog educatieve rondleidingen gegeven. Op jaarbasis worden er ruim 5.000 mensen ontvangen op het bedrijf.

 

Bent u benieuwd naar wie er in het verleden allemaal genomineerd zijn geweest? 

U komt toch ook?

Bestel snel uw kaarten voor het uitverkocht is!