Genomineerden TOPondernemingen 2016

Greve B.V.

uit Emmeloord en Zeewolde

Bedrijfsfilm

Greve BV is een familiebedrijf dat in 1922 is opgericht in Meppel. Er werd begonnen met verkoop, service en onderhoud van auto’s, tractoren en trucks. Door de jaren heen ging men zich meer en meer specialiseren in de landbouw. Greve BV was het eerste mechanisatiebedrijf dat zijn vleugels uitsloeg in het nieuwe land.

Lees meer

Door de jaren heen werden de autobedrijven verkocht en werden er nieuwe vestigingen voor de landbouw geopend en/of overgenomen. In 2011 was Greve Agrotechniek de eerste nieuwe John Deere dealer binnen de nieuwe dealer-strategie van John Deere. Dit houdt in dat Greve B.V. nu fungeert als regio-importeur voor Friesland, Flevoland en delen van Overijssel en Gelderland. Greve B.V. is doorgegroeid naar een organisatie met 5 dealer vestigingen voor landbouw waar een 70 tal mensen werkzaam zijn. De vestigingen bevinden zich in Akkrum, Bolsward, Dronten, Emmeloord en Zeewolde. Ook is in 2011 gestart met Greve Groentechniek, een bedrijf wat zich richt op de professionele tuin en park markt als gemeentes en golfbanen. De laatste jaren groeit de export tak explosief. Nieuwe markten in Rusland en verschillende landen in Afrika zijn aangeboord met een eigen Greve concept.

Marfo BV

uit Lelystad

Bedrijfsfilm

Marfo is een internationaal bedrijf dat zich bezighoudt met het maken van maaltijden en heeft zich in de afgelopen jaren gediversifieerd naar verschillende markten.

Lees meer

Marfo belevert vrijwel alle grote luchtvaartmaatschappijen in heel Europa. Daarnaast heeft Marfo o.a. maaltijdconcepten ontwikkeld voor ziekenhuizen, geïnspireerd op businessclass maaltijden. Ook maakt Marfo veel speciale producten, zoals speciale test-cakes die gebruikt worden voor dubbelblind allergieonderzoek en speciale maaltijden voor oncologiepatiënten. Sinds kort is Marfo gestart met uitbreiding van de ziekenhuizen naar Duitsland.

Kernbegrippen bij Marfo zijn:

  • Gebruik van duurzame en authentieke producten. Marfo is o.a. MSC, ASC en BLK (Beter Leven Keurmerk) gecertificeerd.
  • Marfo produceert CO2 neutraal
  • Marfo helpt de voedselbank, al het afval wordt gescheiden, organisch afval gaat naar de biovergisting en wordt als natuurlijk gas weer hergebruikt.
  • Marfo geeft bewust een aantal mensen met een beperking werk.
  • Technologische innovatie: op het gebied van product, de verpakking, de productie en het energieverbruik

Pascal Jalhay (2 Michelinsterren chef) en zijn team zorgen voor innovatie en creativiteit. Hiervoor zijn in 2015 speciale ‘foodlabs’ ingericht (Creadome en Innovdome).

Marfo is de afgelopen twee jaar met 70% gegroeid. Het aantal werknemers is in de afgelopen twee jaar gegroeid van 250 naar 450 mensen.

Juryrapport

Juryrapport 2016

ConDoor BV

uit Zeewolde

Bedrijfsfilm

ConDoor BV is één van de toonaangevende producenten van industrie- en garagedeuren in Europa. Vanuit onze fabriek in Zeewolde (NL) worden de duurzaam geproduceerde producten uitsluitend via een dealernetwerk geleverd. Onze dealers bevinden zich in geheel Europa. Zij leveren de ConDoor deuren onder PRIVATE label.

Lees meer

De industrie-en garagedeuren worden op maat geproduceerd, volledig naar wens van de eindgebruiker.

Via het volledig geautomatiseerde ordersysteem ontvangen wij de specificaties van de dealer, die wij vertalen naar de perfecte maatdeur. Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan de strengste Europese richtlijnen. Zowel de veiligheid als de duurzaamheid worden continu gecontroleerd en getest.

ConDoor staat voor integriteit, teamwork en innovatie. Wij staan achter onze producten en geloven in het opbouwen van een langdurige zakelijke relatie die verder gaat dan alleen de prijs. Al vanaf de oprichting van ons bedrijf zijn we bezig vernieuwingen door te voeren, gevoed door onze praktische instelling en de nauwe betrokkenheid met de deurenmarkt. Wij streven ernaar onze afnemers op alle gebieden optimale service te verlenen.

Een bedrijf als ConDoor kan niet zonder vooruitgang. Vooruitgang is onze drijfveer. We zien het als een must onze producten continu te verbeteren en zo te construeren dat onze afnemers uitermate concurrerend kunnen aanbieden.

Juryrapport

Voiceworks

uit Almere

Bedrijfsfilm

Voiceworks BV, opgericht in 2005, is een operator en leverancier van telecomdiensten aan de zakelijke markt. Bedrijven ontvangen steeds meer informatie en communicatie vanuit verschillende richtingen en goede bereikbaarheid is dan belangrijk. Voiceworks kan (vanuit de cloud) al deze communicatiestromen registreren voor en tussen bedrijven en gebruikers.

Lees meer

Voiceworks levert alle disciplines die daarbij horen. Van toestel tot breedbandverbinding en van netwerkconsultancy tot modeminstallatie. Maar ook van productontwikkeling tot klantenservice en van advisering tot installatie en ingebruikstelling.

Voiceworks levert zijn diensten via 200 resellers aan ongeveer tienduizenden bedrijven. Voiceworks groeit snel en ze hebben meer dan 150 medewerkers die werken op 4 locaties in Europa.

Voiceworks gelooft in groei met de juiste mensen in de juiste omgeving. Hun visie is gericht op het onophoudelijk aantrekken van getalenteerde mensen en hen een werkomgeving te bieden waarin zij continu kunnen en mogen leren. De groei biedt op zijn beurt weer ruimte aan medewerkers om de ambities van Voiceworks waar te maken. Voor meer informatie: www.voiceworks.com; @voiceworksnl

FreshCare Convenience

uit Dronten

Bedrijfsfilm

Staay Food Group (SFG) omvat een groep Nederlandse en buitenlandse bedrijven (27-tal vennootschappen) met aan het hoofd Addasta Holding B.V., de juridische houdstermaatschappij van de groep.

Lees meer

De activiteiten van SFG kunnen worden samengevat als volgt:

  • eigen- en contractteelt van groente en fruit (sourcing);
  • de marketing en verkoop van groente en (vers) fruit;
  • het bewerken van verse groenten tot verpakte gesneden groenten en fruit als ook kant- en klare maaltijdsalades (convenience producten).

Fresh-Care Convenience in Dronten is de laatste schakel in de keten van de Staay Food Group. In Dronten worden aardappels, groenten en fruit gesneden en verwerkt tot een beperkt assortiment versproducten die vervolgens dagelijks hun weg naar de supermarktketens in Europa maken. Fresh-Care Convenience kenmerkt zich door hoge efficiency tegen lage kosten.

Het marktaandeel van AGF convenience is sterk groeiend, de supermarkten hebben steeds meer verse maaltijdsalades en pizza´s in hun schrappen liggen. De AGF markt is bovendien altijd in beweging en dus zitten we bij FreshCare ook niet stil. We zijn altijd met onze klanten bezig om nieuwe producten voor de consument te bedenken. Een eigen kok experimenteert continu met verse kant- en klaar maaltijden zoals maaltijdsalades en pizza´s. Elke week schuift een deskundigenpanel aan bij de kok en proeft en filosofeert over de kwaliteit, de houdbaarheidsmogelijkheden en natuurlijk de smaak van wat er op die dag op hun bord ligt. Uit de 28 experimenten, gaat er maar eentje door, alleen het beste is goed genoeg! Dit gaat dan als monster naar de supermarkt en als dit positief beoordeeld wordt, wordt het in productie genomen.

Juryrapport

Korf KB – Kathodische Bescherming

uit Urk

Bedrijfsfilm

Korf KB levert diensten op het gebied van kathodische bescherming voor leiding eigenaren en netwerkbeheerders zoals Liander, Enexis, Gasunie en Air Liquide.

Lees meer

Kathodische bescherming is bij menigeen onbekend, maar daarom niet minder belangrijk. Door middel van KB worden stalen objecten ( stalen leidingen, damwanden, ondergrondse tanks etc. ) beschermd tegen corrosie. Het inspecteren van het KB-systeem is een taak die elk jaar terug komt. Vanuit deze inspecties volgen mogelijk onderzoek werkzaamheden. Korf KB bied een compleet pakket aan van metingen tot knelpunten opsporen en het herstellen hiervan.

Daarnaast werken wij veel samen met bedrijven als A. Hak, Visser & Smit Hanab, Denys, Bohlen & Doyen en Dura Vermeer. Deze bedrijven verrichten nieuwbouw werkzaamheden aan het Nederlandse gasleidingnet en huren Korf KB veelal in voor het onderdeel KB.

Een van onze doelen voor 2016 is het bedienen van de internationale markt zoals Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Sinds eind 2015 hebben we ons nieuwe pand geopend aan Het Spijk te Urk. Korf KB heeft nu 10 medewerkers in vaste dienst en groeit nog steeds. Ook als bedrijf zelf blijven we ons ontwikkelen in deze branche.

Kijk voor meer informatie op onze website, www.korf-kb.nl.

Aanbeveling gemeente Urk

Aanbeveling college burgemeester en wethouders gemeente Urk

 

Gemeente Urk: aanbeveling t.b.v. de Toponderneming

Toen wij als gemeente Urk werden gevraagd een TOPonderneming aan te dragen voor de Flevopenningen 2016 lag het voor de hand een grote succesvolle onderneming aan te dragen. Immers TOPonderneming. Echter al jaren dragen wij als gemeente Urk uit, dat wij trots zijn op onze startende ondernemers. Waarom dan niet een startende onderneming kiezen die in de afgelopen jaren heeft laten zien te weten wat ondernemen is, die binnen zijn vakgebied groeipotentie ziet en benut, die laat zien dat het een echte Urker onderneming is, passend bij Urk met lef, daadkracht en mentaliteit en dat ook als handelsmerk uitdraagt?

Korf KB is een jonge onderneming welke in 2010 gestart is met het bedrijf en is na 5 jaar gegroeid naar een bestand van 10 medewerkers. Dit aantal lijkt niet groot. Maar Korf KB opereert in een nichemarkt, waarbinnen dat vakgebied in Nederland maar ongeveer 100 personen werkzaam zijn. Tegen de achtergrond van die cijfers heeft Korf KB binnen 5 jaar zich behoorlijk weten te vestigen. Helemaal als men ervan uit gaat dat het zeer moeilijk is om binnen een nichemarkt voet aan de grond te krijgen doordat de gevestigde orde zich stevig in het zadel heeft gesetteld. Korf KB trok zich daar niets van aan en heeft met durf, lef en doorzettingsvermogen en daar waar nodig met een gerookte zalm onder zijn arm de markt veroverd. En dat heeft hem geen windeieren gelegd. Vorig jaar opende Korf KB een nieuw pand aan het Spijk en binnenkort wordt het elfde personeelslid aangenomen.

Het vakgebied van Kathodische Bescherming is relatief klein. Dat heeft onder andere te maken met de verregaande specialisatie van de techniek. Kathodische bescherming oftewel corrosiebestrijding door potentiaalverlaging van het te beschermen stalen object bewijst zijn waarde pas door de jaren heen. Onbekend maakt onbemind.

Dat zorgt ervoor dat menigeen niet weet wat KB is. Vandaar dat wij nog trotser zijn op Korf KB. In heel Flevoland is geen bedrijf als Korf KB te vinden. En dit specialisme is op Urk te vinden! Vanuit dat oogpunt is Korf KB voor ons een TOPonderneming.