Genomineerden Innovatie 2016

Bedrijfsnaam

ACE Pharmaceuticals BV uit Zeewolde

Bedrijfsfilm

ACE Pharmaceuticals BV is een kleine farmaceutische onderneming gevestigd in het topografisch midden van Nederland.

ACE richt zich op twee activiteiten: producten met een medische noodzaak en het in opdracht maken van geneesmiddelen voor klinisch onderzoek.

ACE maakt onderdeel uit van de ACE-groep waarbinnen ook ARTECEF BV (tropische geneesmiddelen) en Orphan Drugs NL BV (weesgeneesmiddelen) opereren.
Onze niet-geregistreerde geneesmiddelen worden sinds april 2011 geleverd via ACE Apotheek.

Lees meer

ACE ontwikkelt, registreert, produceert en brengt haar geneesmiddelen zelfstandig in de handel. De focus ligt op geneesmiddelen met een medische noodzaak. Dit zijn geneesmiddelen waar behoefte aan is voor met name kleine patiëntgroepen of specifieke indicaties. Door onze vindingrijkheid krijgen geneesmiddelen een nieuwe kans en kunnen patiënten adequaat behandeld worden. “Verweesde” geneesmiddelen kunnen zo op de markt worden gehouden.
Onder de naam: “ de ALBINO-Studie” werkt ACE Pharmaceuticals op dit moment samen met dertien academische centra en in totaal 80 ziekenhuizen in heel Europa.

Doel van deze studie is het voorkomen of beperken van (latere) hersenschade bij pasgeborenen als gevolg van zuurstofgebrek bij de geboorte.

ACE Pharmaceuticals maakt en verpakt de medicatie voor het klinische onderzoek. Daarnaast zal ACE ook de gecompliceerde distributie naar alle deelnemende ziekenhuizen verzorgen.

Door de uitvoering van de ALBINO-Studie heeft ACE  toegang tot de grootste onderzoeksfaciliteiten van Europa. Het onderzoek speelt een cruciale rol en moet leiden tot de registratie van het geneesmiddel ALLOKID.

Bedrijfsnaam

AxFlow Systems BV uit Lelystad

Bedrijfsfilm

AxFlow Systems B.V. in Lelystad, onderdeel van multinational de Axel Johnson Group, is een enthousiaste professionele organisatie en al meer dan 55 jaar gespecialiseerd in het leveren van speciaalpompen, mixers, doseerapparatuur, analyzers en complete installaties. Componenten  en installaties die onopgemerkt een grote rol spelen in het productieproces van vele producten die u als consument dagelijks gebruikt/verbruikt.

Lees meer

In de gehele marktbreedte van vloeistofbehandeling ontwerpt, bouwt en levert AxFlow Systems, in samenspraak met onze gewaardeerde klanten, innovatieve totaaloplossingen.
Deze totaaloplossingen zijn zowel vanuit financieel oogpunt als maatschappelijk betrokken en duurzaam ondernemerschap van toegevoegde waarde voor onze klanten, de onderneming en de omgeving waarin wij ons bevinden.

Bedrijfsnaam

Vabo Composites uit Emmeloord

Bedrijfsfilm

Sinds de oprichting in 2002 heeft VABO zich doorontwikkeld tot een hoogwaardig maakbedrijf in composiet met een hoog kennisgehalte. De VABO-vaklieden zijn de belangrijkste schakel in het bedrijf. Het ervaren professionele team is een garantie voor de realisatie van composiet projec­ten van een hoge kwaliteit en afwerkings­graad. VABO heeft zich gespecialiseerd in de markten: architectuur, industrie en maritieme toepassingen. Het gaat hier meestal om hybride oplossingen van con­structieve onderdelen waar de voordelen van composiet maximaal worden benut. Kwaliteit wordt gegarandeerd door te wer­ken met moderne productieprocessen en deze te bewaken en borgen middels de ISO 9001 certificering. www.vabocomposites.nl

Juryrapport 2016